Αυξάνονται τα θύματα από την κακοκαιρία στην Ιταλία


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ριπές ανέμων που πλήττουν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους και ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στον βορρά.
Τα δύο τελευταία θύματα ήταν ένας Γερμανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό στη Σαρδηνία και ένας Ιταλός που νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες, επίσης ύστερα από χτύπημα κεραυνού, και έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι που συνδέονται άμεσα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πολλά από τα θύματα καταπλακώθηκαν από δέντρα.
Η Coldiretti, η συνομοσπονδία των ιταλικών αγροτικών συνεταιρισμών, εκτιμά ότι άνεμοι κατέστρεψαν περίπου 14 εκατομμύρια δέντρα, τα περισσότερα στη βόρεια Ιταλία.
Από τις καταιγίδες έχουν πληγεί πολλές περιοχές, από τη βορειοανατολική Ιταλία μέχρι τη Σικελία στα νοτιοδυτικά. Οι χειρότερες ζημιές έχουν αναφερθεί στις περιοχές του Τρεντίνο και του Βένετο, όπου δρόμοι καταστράφηκαν και χωριά αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις.
Στις Άλπεις, κοντά στο Μπελούνο, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βενετίας, πεύκα και έλατα σωριάστηκαν ολόκληρα.
Το φράγμα Κομέλικο Σουπεριόρε, βορειότερα, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, έχει καλυφθεί από κορμούς δέντρων που έπεσαν στον ποταμό Πιάβε.
«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον έναν αιώνα για να επιστρέψουμε σε φυσιολογική κατάσταση», σημείωσε η Coldiretti.
Πολλές πλατείες και δρόμοι της Βενετίας βρίσκονται ακόμη κάτω από τα νερά, στη χειρότερη πλημμύρα που έχει βιώσει η πόλη εδώ και μια δεκαετία.
Ο κυβερνήτης του Βένετο, Λούκα Τσάια, είπε ότι οι καταστροφές αγγίζουν τουλάχιστον το ένα δισ. ευρώ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!