Ζήτησε ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υπήρξε σήμερα (Παρασκευή) σχετικά με τη συμφωνία που δρομολόγησαν κράτος και Εκκλησία της Ελλάδας, μέσα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Όπως έγινε γνωστό, ο Πατριάρχης κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ουσία αλλά και τις λεπτομέρειες της συνάντησης. Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, ο Πατριάρχης φέρεται δυσαρεστημένος επειδή δεν είχε από πριν γνώση για το περιεχόμενο της συνάντησης, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ορισμένα από τα ζητήματα της συμφωνίας.
Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη μετέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για μία «προγραμματισμένη- εδώ και καιρό- συνάντηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, θα συγκληθεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη συμφωνία κράτους - Εκκλησίας και τις ανακοινώσεις Ιερώνυμου – Τσίπρα. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συνέρχεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα). Κατά την διάρκειά της ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!