ΣΥΡΙΖΑ: Άγος απλήρωτον - Άγος απλήρωτον Η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών



  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγος απλήρωτον

Η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών

Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαλήρου, Τούμπας, Χαριλάου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Άγος απλήρωτον, η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών”, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), με ομιλήτές τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, πρόεδρο Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και τον Στέλιο Κούλογλου, ευρωβουλευτή. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ισραηλίτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.
73 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ η Γερμανία ηττήθηκε, διαιρέθηκε, επανενώθηκε και ηγεμονεύει στην ΕΕ, το ιστορικό της χρέος ως “καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ” απέναντι στη χώρα μας παραμένει “άγος απλήρωτον”.
Τον Ιούλιο του 2016 η πλειοψηφία της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κατέθεσε το πόρισμά της, ένα τεκμηριωμένο από νομική, ιστορική και πολιτική άποψη «οδικό χάρτη», ώστε να διεκδικήσει η χώρα μας την απόδοση ιστορικής δικαιοσύνης (επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, επιστροφή πολιτιστικών θησαυρών και ατομικές αποζημιώσεις). Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση προτίθεται να φέρει το πόρισμα αυτό στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων μέχρι το τέλος του χρόνου για συζήτηση και έγκριση.
Όσο οι πληγές του Β’ Π.Π. παραμένουν ανοικτές και χωρίς επανόρθωση, όσο η Γερμανία αρνείται τις ευθύνες της και επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία και τη συλλογική μνήμη, το φάντασμα του νεκραναστημένου ναζισμού θα εξακολουθήσει να πλανάται πάνω απ’ την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!