Συνελήφθη ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της νήσου Σκορπιός και της Μονακό τέθηκε υπό κράτηση κατόπιν αιτήματος Γάλλου δικαστή, κατηγορούμενος για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική» και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.
Όπως αποκαλύπτουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, την εποχή που ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση για μια υπόθεση απάτης με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, φέρεται να έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές αρχές του Μονακό.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της Μονακό αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.
Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Ριμπολόβλεφ δεν θα δυσκολευτεί να δείξει «ότι ο κ. Ιβ Μπουβιέ, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό».
Το πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε ότι το γενικό προξενείο της Ρωσίας στη Μασσαλία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την υπόθεση αυτή.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Monde, L'Equipe, Vedomosti, Ria Novosti

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!