Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στην τελετή των εγκαινίων της υπόγειας διάβασης στη Μενεμένη



Θεσσαλονίκη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελετή εγκαινίων της υπόγειας διάβασης στη Μενεμένη παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.
Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της έκανε λόγο για ένα σύγχρονο έργο που υλοποιήθηκε με διαφάνεια σε μόλις δυόμιση χρόνια και το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αναβαθμίζει συνολικότερα τον αστικό ιστό της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, εντάσσεται όπως είπε στη βασική στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού να θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των παραμελημένων δυτικών συνοικιών και σε αυτή την κατεύθυνση έχει εργαστεί εντατικά και το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη από την πρώτη μέρα της έναρξης λειτουργίας του.
Η κα.Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις όσον αφορά στις μεταφορικές υποδομές:
·         στην αναβάθμιση της Νέας Δυτικής Εισόδου και της περιοχής συνολικά του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, με τη δημιουργία εντός του, ενός «Πάρκου Μνήμης» δίπλα στο υπό ανέγερση Μουσείο.
·         στη λειτουργία του Μετρό το 2022, με τερματικό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και τις προγραμματισμένες επεκτάσεις του δυτικά.
·         στην Αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται εντός του 2019
·         στην αναδιάρθρωση στις γραμμές κορμού των λεωφορείων του ΟΑΣΘ (2Κ και 3Κ) που βελτιώνουν τη μετακίνηση από και προς τα δυτικά
Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κοινωνική πολιτική και η δημιουργία κοινωνικών δομών και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην ίδρυση και λειτουργία οχτώ  (8) ΤΟΜΥ σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες θεραπείας αλλά και πρόληψης.  
Επιπλέον, στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες απαιτήσεις σχολικής στέγης, με την χρηματοδότηση νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ και ΕΤΕΠ καθώς και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, αποδίδοντας πρώην στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες.
Το ΥΜΑΘ υπογράμμισε η Υφυπουργός αλλάζει σελίδα και μπαίνει μπροστά στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!