Στηρίζει Βέμπερ για την προεδρία της Ε.Ε. η Νέα Δημοκρατία


Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομιλία του στη 12η Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι απειλή για την Ευρώπη είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός.
Όπως είπε, η Ν.Δ. διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον και στην προώθηση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών.
«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά «να παραμείνουμε σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και πραγματισμό».
Στο πλαίσιο αυτό και επιτιθέμενος και στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην άνοδο των «λαϊκιστών της αριστεράς στην Ελλάδα».
Είπε ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο όλοι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και εξήγησε: «...αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν καταφύγιο και παρηγοριά στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αλλά σήμερα έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι. Γιατί έχουν καταλάβει ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές είναι να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάσουν την κοινωνία».
Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ν.Δ. «έχει όμως δυνατές ρίζες και στέρεα ιδεολογικά ιδεώδη και δείχνει τον δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς – Αριστεράς... έχουμε ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η ΝΔ έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Ζητάμε τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού, πάνω σε πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και στέρεα δεδομένα».
Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα λεγόμενά του περί λαϊκισμού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι στις επόμενες εκλογές θα ηττηθεί ξανά ο λαϊκισμός στη χώρα μας. Θα ηττηθεί η πιο ακραία, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά του εκδοχή. Αυτή που ο ίδιος εκπροσωπεί από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε αρχηγός της Ν.Δ.».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!