Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο πρόεδρος των Nissan και Renault


Διαδικασίες για την αποπομπή του προέδρου της, Κάρλος Γκοσν, ξεκίνησε η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε μεγάλα ποσά από την εταιρεία, αλλά και να έχει διαπράξει σειρά από άλλες παρανομίες. Ο Γκοσν, που είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Renault (οι εταιρείες έχουν συμπήξει συμμαχία), συνελήφθη με εντολή των εισαγγελέων του Τόκιο.
Προς απόλυση για την ίδια υπόθεση και ο Γκρεγκ Κέλι, εντεταλμένος διευθυντής της Nissan.
Ο Κάρλος Γκοσν, Γαλλο-λιβανέζος και από τις σπάνιες περιπτώσεις αλλοδαπού που αναλαμβάνει τόσο υψηλή θέση σε ιαπωνική εταιρεία, ανακαλύφθηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει χρήματα της Nissan για προσωπικούς λόγους και είχε διαπράξει πολλά άλλα σοβαρά παραπτώματα.
Από το κατηγορητήριο εις βάρος του φέρεται ότι απέκρυψε στοιχεία της μισθολογικής του κατάστασης. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι με βάση μια έκθεση από ανώνυμο πληροφοριοδότη ερευνούσε πιθανές παράτυπες πρακτικές του Γκοσν και του εντεταλμένου διευθυντή Γκρεγκ Κέλι εδώ και μήνες, και ότι συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές.
«Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Γκοσν και ο Κέλι ανέφεραν ποσά για τους μισθούς τους στις ανακοινώσεις τους στο χρηματιστήριο του Τόκιο που ήταν χαμηλότερα από το πραγματικό ποσό, προκειμένου να μειωθεί το αναφερόμενο ποσό στην αμοιβή του Κάρλος Γκοσν», ανέφερε η Nissan.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο διευθύνων σύμβουλος Χιρότο Σαϊκάουα θα προτείνει στο συμβούλιο της Nissan την απομάκρυνση του Γκοσν και του Κέλι. Επίσης, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, οι εισαγγελείς του Τόκιο έχουν ξεκινήσει έρευνα και στα γραφεία στην έδρα της Nissan και αλλού, για την υπόθεση.
Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κάνει επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση, ενώ μέχρι στιγμής η Renault και η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi Motors δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων για ενημέρωση για το θέμα.
Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi Motors ήταν προσωπικό δημιούργημα του Γκοσν και η αποκάλυψη του σκανδάλου προκάλεσε βουτιά της τιμής της μετοχής της Renault 13% στο Παρίσι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο, οι μέτοχοι της Renault ενέκριναν αποδοχές ύψους 7,4 εκατ. ευρώ του Γκοσν για το 2017. Εκτός από αυτό το ποσό, ο Γκοσν το 2017 έλαβε 9,2 εκατ. ευρώ ως διευθύνων σύμβουλος της Nissan.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!