«Από 20 έως 99 ευρώ οι αυξήσεις των συντάξεων μέσα στην πενταετία»


«Με το πλέον επίσημο τρόπο "σφραγίζεται"» η νομοθετική ακύρωση της νέας περικοπής των συντάξεων, τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι «με την ψήφιση της διάταξης που έχουμε καταθέσει στη Βουλή, καταργούμε τις μειώσεις που είχε επιβάλει το ΔΝΤ και η αντιπολίτευση ήλπιζε να γίνουν».
Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο είπε ότι «κατόπιν αυτού, όλοι οι νυν συνταξιούχοι και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης, μέχρι 31-12-2018, δεν θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2019, καμία περαιτέρω περικοπή ή μείωση στη σύνταξή τους ούτε στην κύρια ούτε στην επικουρική. Επιπλέον, 620.000 κύριες συντάξεις θα είναι, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αυξημένες, μετά τον επανυπολογισμό, με βάση το ν. 4387/16.
Οι πρώτες αυξήσεις είναι ύψους 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 21 Δεκεμβρίου, με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου. Η μέση αύξηση θα φτάσει τα 99 ευρώ το μήνα, στην πενταετία. Όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση το ν. 4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις "παλιές" συντάξεις και οι "παλιές" συναντώνται σταδιακά με τις "νέες".
Ο υφυπουργός σημείωσε πως «η κυβέρνηση κάνει πράξη τη βασική αρχή για ισότητα μεταξύ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. Έχοντας αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, συνεχίζουμε τις θετικές παρεμβάσεις».
Σχετικά με τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε το εξής: «Διαψεύστηκαν πανηγυρικά, όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές και επένδυαν πολιτικά στην περαιτέρω απώλεια εισοδήματος των συνταξιούχων» 
«Η κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια και έβαλε τέλος στις αλλεπάλληλες μειώσεις (63 δισ. ευρώ στις συντάξεις, έως σήμερα) που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε πράξη αυτό που λέγαμε από το 2017, έχοντας την εικόνα για την καλή πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ» ανέφερε.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!