Ρύθμιση 60 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

28/12/2018

Ρύθμιση 60 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, σε 60 δόσεις, δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από το ημερήσιο τέλος προσέλευσης στις λαϊκές αγορές και δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 500 επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης.
Η ρύθμιση των 60 δόσεων εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της διοίκησης της Περιφέρειας.
Ο εισηγητής της ρύθμισης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, πρότεινε την επιμήκυνση του συνολικού αριθμού των δόσεων από 36 σε 60, με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπόρων και παραγωγών έχουν οφειλές ημερήσιου τέλους, που κυμαίνονται από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ. Η δυνατότητα περισσότερων δόσεων, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με συνέπεια οι 500 επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί ήταν κεντρικό αίτημα των εκπροσώπων τους, σωματείων και ομοσπονδιών.
«Προκειμένου για την επιμήκυνση του αριθμού των δόσεων ζήτησα και έγινε αποδεκτό να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι γενικότερεςδυσμενείς οικονομικές συνθήκες πλήττουν ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο του πλανόδιου εμπορίου. Προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους βιοπαλαιστές των λαϊκών αγορών που αν δεν καταβάλλουν το ημερήσιο τέλος για δύο μήνες με βάση το ν. 4497/2017 αναστέλλεται η ισχύς της άδειας τους για τις λαϊκές. Βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, γνωρίζουμε τα προβλήματα τους και δίνουμε λύσεις που τους διευκολύνουν να διατηρήσουν την εργασία τους και σταθερό το εισόδημά τους, χωρίς να εμφανίζονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!