Aquarius: Τέλος του ταξιδιού για το πλοίο - σύμβολο


Είναι το πλοίο – σύμβολο του αγώνα για διάσωση προσφύγων και μεταναστών από ναυάγια στη Μεσόγειο, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κρατών ουκ ολίγες φορές. Το ταξίδι του Aquarius, όμως, έφτασε στο τέλος του.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η SOS Méditerranée, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης του πλοίου τερματίζονται.
«Η ανάκληση του Aquarius ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση», τόνισε ο Φρεντερίκ Πενάρ διευθυντής των επιχειρήσεων της SOS Méditerranée, τονίζοντας ότι η ΜΚΟ «ήδη εξετάζει επιλογές για ένα πλοίο με νέα σημαία».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εξηγώντας την απόφασή τους εξέφρασαν τη λύπη τους «για τις επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους 18 μήνες από ευρωπαϊκά κράτη» και τους «εξωφρενικούς ισχυρισμούς για παρατυπίες στην απόρριψη των απορριμμάτων του σκάφους και για εγκληματικές δραστηριότητες» που είχαν στόχο και τις δύο ΜΚΟ.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων του Aquarius τον Φεβρουάριο 2016, 29.500 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σε 200 επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με την οργάνωση SOS Méditerranée.
Ήταν το τελευταίο πλοίο των ΜΚΟ που συνέχιζε τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!