Σάββας Αναστασιάδης: Τυλίξατε την Ελλάδα σε μία κόλλα χαρτί!



Σάββας Αναστασιάδης: Τυλίξατε την Ελλάδα σε μία κόλλα χαρτί! 

 

«Χωρίς συναίσθηση της ευθύνης που σας βαραίνει, τυλίξατε την Ελλάδα σε μια κόλλα χαρτί» εκτίμησε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Επίθεση στην κ. Γεροβασίλη , αλλά και στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ για θέματα απόδημου ελληνισμού, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (24.01.2019).

«Κυρία Γεροβασίλη, οφείλω μία απάντηση, διότι στην τοποθέτησή σας αναφέρετε ότι η Νέα Δημοκρατία μετατοπίζεται προς τα άκρα και βεβαίως δεν έχει καθαρή θέση. Πρέπει να σας θυμίσω ότι εσείς και το κόμμα σας συνεργαστήκατε το 2015 με τα άκρα που κατηγορείτε σήμερα, αλλά έχετε βελούδινη σχέση, και ανατρέψατε τότε την κυβέρνηση. Προκαλέσατε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε,
 « Πρέπει να σας πω, επίσης, ότι η θέση μας και η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά το ζήτημα που συζητάμε, είναι ξεκάθαρη και διακηρυγμένη. Μην προσπαθείτε να μας ερμηνεύσετε»

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε  μία οδυνηρή για τη χώρα Συμφωνία, με βαριές συνέπειες για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, μαζί με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο.

Έκανε λόγο για το όνομα «Μακεδονία» που θα επικρατήσει στο εξωτερικό και για τους σοβαρούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Στο εξωτερικό, ύστερα από μια πρώτη προσαρμογή, αυτό που θα επικρατήσει -και το γνωρίζετε αυτό- θα είναι το σκέτο «Μακεδονία». Το μήνυμα που στέλνουμε στον περίγυρό μας θα είναι αδυναμία και υποχωρητικότητα και κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευθούν»

Απευθυνόμενος τέλος στους συναδέλφους του, βουλευτές που μέχρι χθες είχαν άλλες θέσεις υπογράμμισε: «…Δείτε με καθαρό μυαλό τα αποτελέσματα που παράγει αυτή η Συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι βρίσκεστε σε εσωτερική σύγκρουση με τη συνείδησή σας. Σκεφτείτε το ιστορικό βάρος που θα κουβαλάτε σε όλη σας τη ζωή»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

 

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία Γεροβασίλη, οφείλω μία απάντηση, διότι στην τοποθέτησή σας αναφέρετε ότι η Νέα Δημοκρατία μετατοπίζεται προς τα άκρα και βεβαίως δεν έχει καθαρή θέση.
Πρέπει να σας θυμίσω ότι εσείς και το κόμμα σας συνεργαστήκατε το 2015 με τα άκρα που κατηγορείτε σήμερα, αλλά έχετε βελούδινη σχέση, και ανατρέψατε τότε την κυβέρνηση. Προκαλέσατε εκλογές. Πρέπει να σας πω, επίσης, ότι η θέση μας και η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά το ζήτημα που συζητάμε, είναι ξεκάθαρη και διακηρυγμένη. Μην προσπαθείτε να μας ερμηνεύσετε.
Η Κυβέρνησή σας προσπαθεί να επιβάλει μία Συμφωνία, με την οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό δεν το αμφισβητεί φυσικά κάνεις. Είστε, όμως, συνεπείς στις θέσεις σας για το ζήτημα. Πρόκειται για μία συνέπεια με βαθιά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, μία συνέπεια με ιστορικά σημειολογικά γνωρίσματα, με δημόσιες ανακοινώσεις και με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εναντίον της χώρας μας…
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Της χώρας μας;
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: …αγκαλιά με τους εθνικιστές του VMR.
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Εμείς;
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  Όχι εσείς. Δεν αναφέρομαι σε σας. Αναφέρομαι στη νεολαία σας.
Αποδεχθήκατε μία οδυνηρή για τη χώρα Συμφωνία, με βαριές συνέπειες για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, μαζί με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο, γιατί περί αυτού πρόκειται. Άσχετα τώρα αν ο κ. Καμμένος με λαϊκίστικες κορώνες προσπαθεί να ξεπλύνει την ντροπή του.
Αψηφήσατε όλα όσα έχουν επισημανθεί από ειδικούς και επιστήμονες. Αγνοήσατε τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Αγνοήσατε μία πολιτική εκατόν πενήντα χρόνων που δεν δεχόταν μονοπώληση του ονόματος της Μακεδονίας και της ταυτότητας της Μακεδονίας. Αγνοήσατε ότι το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού και δεχθήκατε όλα όσα ζητούσαν οι εθνικιστές των Σκοπίων, γιατί ακριβώς αυτά τα ίδια ζήτησε και ο αδιάλλακτος Γκρούεφσκι το 2008 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή. Σήμερα, η Κυβέρνηση τα αποδέχτηκε αυτά όλα, χωρίς καμία αντίρρηση.
Η Συμφωνία αυτή καθαυτή έχει αναλυθεί από πολλούς. Το έκανε εχθές εύστοχα και ο Εισηγητής μας, ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά και πάρα πολλοί συνάδελφοι. Δεν θα επιχειρήσω να κάνω και εγώ το ίδιο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κανείς δεν είπε και δεν λέει ποτέ «Ναι» σε μια καλή συμφωνία. Λέμε, όμως, «Όχι» σ’ αυτήν την κακή Συμφωνία, γιατί πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, τα εμπορικά σήματα, τα βιβλία και τις παραλείψεις που έχει, η αποδοχή του όρου «Μακεδονία», η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας είναι τα βασικά προαπαιτούμενα που συνθέτουν την έννοια της εθνότητας.
Αυτό γίνεται με αυτή τη Συμφωνία που προσπαθείτε να επιβάλετε με κάλπικες πλειοψηφίες. Χωρίς συναίσθηση της ευθύνης που σας βαραίνει, τυλίξατε την Ελλάδα σε μια κόλλα χαρτί. Δημιουργείτε τεράστια προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αναμφίβολα, θα δεχθούμε προκλήσεις στο εσωτερικό. Θα τεθεί από ορισμένους θερμοκέφαλους μειονοτικό θέμα, που ήδη συζητείται. Ήδη σε κάποια χωριά στη μεθόριο συγκροτούνται «ψηφοδέλτια Μακεδόνων». Το λένε οι δήμαρχοι των περιοχών. Η χώρα μας δεν αντέχει σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται μια τέτοια ρευστότητα. Στο εξωτερικό, ύστερα από μια πρώτη προσαρμογή, αυτό που θα επικρατήσει -και το γνωρίζετε αυτό- θα είναι το σκέτο «Μακεδονία». Το μήνυμα που στέλνουμε στον περίγυρό μας θα είναι αδυναμία και υποχωρητικότητα και κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευθούν.
Επικαλείστε τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά οδηγείτε τη χώρα σε μεγάλη αστάθεια. Τροφοδοτείτε συνειδητά τον διχασμό μεταξύ των Ελλήνων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εσείς που μέχρι χθες είχατε άλλες θέσεις, πιστεύατε άλλα και σήμερα σκεφθήκατε να στηρίξετε τη Συμφωνία, που εσχάτως αλλάξατε θέσεις, μην κάνετε το λάθος. Δείτε με καθαρό μυαλό τα αποτελέσματα που παράγει αυτή η Συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι βρίσκεστε σε εσωτερική σύγκρουση με τη συνείδησή σας. Σκεφτείτε το ιστορικό βάρος που θα κουβαλάτε σε όλη σας τη ζωή. Τι είναι αυτό που σας έκανε να αλλάξετε τελικά θέση;
Τι είναι, κύριε Μπόλαρη, αυτό που σας έκανε να αλλάξετε θέση σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο; Γοητευτήκατε μήπως από την πρόσκαιρη εξουσία που σας πρόσφεραν; Δεν σκέφτεστε ότι η ψήφος σας θα σας ακολουθεί σαν εφιάλτης μια ζωή; Σκεφτείτε με βάση την ιστορία, όχι με βάση τη συγκυρία. Σκεφτείτε την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας. Σκεφτείτε τι θα γράψει η ιστορία για εσάς. Υπάρχει χρόνος για να ανακαλέσετε τις θέσεις σας. Σας ευχαριστώ.





...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!