Ετσι είναι τα σπίτια που πωλούνται για ένα ευρώ στη Σικελία [φώτο]


Μήπως είστε κι εσείς ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Σικελία στην τιμή του ενός ευρώ;

Τότε, ίσως θα ήταν καλύτερα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι θα αγοράσετε στο χωριό Ζαμπούκα.
Αυτό το σπίτι σίγουρα χρειάζεται μια εκτεταμένη συντήρηση
Η πόλη πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει σπίτια στην τιμή του ενός μόλις ευρώ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον συρρικνούμενο πληθυσμό και δέχθηκε αμέσως χιλιάδες αιτήσεις.
Σε αυτό το σπίτι φαίνεται πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο του κάτοικο
Τώρα, το δημαρχείο της πόλης, αποφάσισε να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα διαθέσιμα ακίνητα – μαζί με μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις στα αγγλικά, λόγω της διεθνούς προσοχής που προσέλκυσε η προσφορά.
Άραγε είναι σπίτι αυτό;
Δεκαεπτά σπίτια είναι διαθέσιμα συνολικά, και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που παρέχονται, κάποια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Έχει άραγε παράθυρα; Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως
Βασική προϋπόθεση πάντως, για την αγορά ενός σπιτιού στην τιμή του ενός ευρώ είναι η συμφωνία πως οι αγοραστές δεσμεύονται να ξοδέψουν τουλάχιστον 15.000 ευρώ για την ανακαίνισή τους – με ορισμένα να απαιτούν πολύ, μα πολύ περισσότερα χρήματα.
Αυτό δείχνει να είναι ίσως σε καλύτερη κατάσταση
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουν οι ενδεχόμενοι αγοραστές είναι πως αυτά τα σπίτια δεν τα λες και ευρύχωρα!
Με μια μικροσκοπική βεραντούλα με θέα όχι την θάλασσα αλλά το απέναντι ντουβάρι!
Όποιος ονειρεύεται μια βίλα για τον εαυτό του και την οικογένεια του, θα πρέπει να ελέγξει κάποιες από τις κατόψεις των σπιτιών που παρέχονται μαζί με τις φωτογραφίες.
Σε ένα μικροσκοπικό στενάκι
Εικόνες όλων των ακινήτων μπορεί να δει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ζαμπούκα, όπου θα βρει επίσης μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις.
Λίγο πιο σύγχρονο θα το έλεγες
Το περιεχόμενο δίνει μια ματιά στα χιλιάδες ερωτήματα που έχει δεχθεί το χωριό από τότε που η προσφορά έγινε viral. «Πρέπει να είμαι Ιταλός πολίτης για να αγοράσω ακίνητο;» ρωτά κάποιος και η απάντηση είναι «όχι. «Πόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση;» αναρωτιέται ένας δεύτερος. «Εξαρτάται από το μέγεθος του ακινήτου, την κατάστασή του και το πώς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε – αλλά η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια» είναι η απάντηση.
Αυτό τουλάχιστον έχει μια μεγαλύτερη βεράντα
Στις συχνές ερωτήσεις αναφέρεται επίσης, πως εάν περισσότεροι από ένας αγοραστής επιθυμούν την ίδια ιδιοκτησία, ο πλειοδότης με την υψηλότερη τιμή παίρνει προτεραιότητα – πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα για να αποκτήσετε το σιτσιλιάνικο σπίτι των ονείρων σας.
Και με αψιδωτή είσοδο ο κάτω όροφος!
Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές άλλες «ευκαιρίες ακινήτων» στη Ζαμπούκα, αναφέρει το δημαρχείο. Μόλις 20 λεπτά από την παραλία και λιγότερο από μία ώρα από τα αεροδρόμια του Παλέρμο και του Τραπάνι, το χωριό σας προσκαλεί να πάτε εκεί και να το δείτε.
Πού είναι άραγε το σπίτι;
«Θέλουμε να παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους να επισκεφθούν την Ζαμπούκα για να εκτιμήσουν την ομορφιά του χωριού μας» ανέφερε ο δήμαρχος Λέο Τσάτσιο στην ιταλική τηλεόραση.
Φωτογραφίες: comune.sambucadisicilia.ag.it

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!