Παντελής Τσακίρης: «Περιβαλλοντικό έγκλημα η απόφαση για τη μίσθωση προς εκμετάλλευση 250 στρεμμάτων στη λατομική περιοχή Μεσαίου»


Ωραιόκαστρο, 07.02.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ: «Περιβαλλοντικό έγκλημα η απόφαση για τη μίσθωση προς εκμετάλλευση 250 στρεμμάτων στη λατομική περιοχή Μεσαίου»


Ρηγματώσεις μέσα στα ίδια τα σπίτια τους, διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και την ύπαρξη δεκάδων άλλων περιβαλλοντικών πληγών κατήγγειλαν οι κάτοικοι του Μεσαίου στον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία στις ζώνες που γειτνιάζουν με τα λατομεία.
Η επίσκεψη του Παντελή Τσακίρη στην περιοχή του Μεσαίου πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την «έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου».
Η επίμαχη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία λατομείου για διάστημα είκοσι ετών και μάλιστα με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες και θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», Παντελής Τσακίρης έκανε λόγο για ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας», επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανακύπτουν έρχεται να προστεθεί και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής που θα χαθούν, καθώς οικοπεδικές εκτάσεις θα καταστούν αυτόματα μη οικοδομήσιμες και μη αξιοποιήσιμες, εξαιτίας της γειτνίασής τους με το λατομείο.
«Η λύση είναι μία: Άμεσος αποχαρακτηρισμός της περιοχής από λατομική», είπε χωρίς περιστροφές ο κ. Τσακίρης, τονίζοντας ότι τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας, της διαφύλαξης και της ανάδειξης του ορεινού όγκου και ασφαλώς της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής είναι αυτά που αδιαπραγμάτευτα πρέπει να τίθενται σε απόλυτη προτεραιότητα.
«Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το Μεσαίο, για να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται. Εμείς το πράξαμε. Δεν αρκεστήκαμε σε θεωρητικές διαπιστώσεις. Πήγαμε πόρτα-πόρτα. Μιλήσαμε με τους κατοίκους. Μπήκαμε στα σπίτια τους. Οι εικόνες που αντικρίσαμε δεν τιμούν κανέναν. Αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα πρέπει να σταματήσει», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσακίρης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!