Ανέστης Πολυχρονίδης: Κανένα ολοκληρωμένο έργο στη Λητή από την απερχόμενη διοίκηση - Αρνητικό το ισοζύγιο έργων στη Νεοχωρούδα. Την Τετάρτη (27/2), στις 7 μμ, «Μιλήστε με τον Ανέστη» στο Παλαιόκαστρο


         
                                                                  
Ωραιόκαστρο 25-02- 2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέστης Πολυχρονίδης: Κανένα ολοκληρωμένο έργο στη Λητή από την απερχόμενη διοίκηση - Αρνητικό το ισοζύγιο έργων στη Νεοχωρούδα

Την Τετάρτη (27/2), στις 7 μμ, «Μιλήστε με τον Ανέστη» στο Παλαιόκαστρο

Την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι της Λητής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» το πρωί της Κυριακής (24/2).
«Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», είπαν, μεταξύ άλλων, και έθεσαν μια σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας όπως η αστική συγκοινωνία, τα αδέσποτα, η έλλειψη πεζοδρομίων, αλλά και η κακή οδοποιία στον οικισμό με έμφαση στα προβλήματα πρόσβασης σε απομακρυσμένα σπίτια ή επιχειρήσεις. «Πρέπει –και θα το κάνουμε- να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πού μένουν. Όλοι πληρώνουν δημοτικά τέλη και είναι αυτονόητο πως πρέπει να έχουν δρόμους και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του δήμου», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος υπογράμμισε πως «την τελευταία πενταετία δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο στη Λητή». Επισήμανε δε πως ο ίδιος, ως δήμαρχος, θα δώσει έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και των βασικών υποδομών σε δρόμους, σχολική στέγη, πολιτισμό και αθλητισμό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που είχαν το απόγευμα της ίδιας μέρας οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως στη συγκεκριμένη ενότητα η απερχόμενη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν πραγματοποίησε ένα ολοκληρωμένο έργο –όπως και στις υπόλοιπες ενότητες- αλλά το ισοζύγιο  έργων που έχει να επιδείξει είναι αρνητικό, καθώς όπως είπε ο Ανέστης Πολυχρονίδης «η σημερινή διοίκηση παρέλαβε τη Νεοχωρούδα με ένα Πολιτιστικό Κέντρο και την παραδίδει χωρίς αυτό. Τρία χρόνια μετά την πυρκαγιά και το ‘’κόσμημα’’ της Νεοχωρούδας παραμένει γιαπί στερώντας από τους κατοίκους και από τους συλλόγους μια σημαντική πολιτιστική δομή».
Επίσης, οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο και όχι μόνο. Έθεσαν ακόμη τα θέματα της έλλειψης χώρων άθλησης, καθώς και της εγκατάλειψης του πάρκου, το οποίο στο παρελθόν ήταν πόλος έλξης για τους κατοίκους του χωριού αλλά και της Θεσσαλονίκης, κυρίως, τα καλοκαίρια.
Όχι άλλες αυτοσχέδιες χωματερές
Ακόμη, οι κάτοικοι ζήτησαν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο τόσο προς τη Θεσσαλονίκη όσο και προς το Ωραιόκαστρο, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή στο θέμα της διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων και των κλαδιών. «Σε όλη τη Νεοχωρούδα ‘’φυτρώνουν’’ –με εντολή της δημοτικής αρχής- αυτοσχέδιες χωματερές οι οποίες αποτελούν εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και πυρκαγιών», είπαν χαρακτηριστικά.
«Πέντε χρόνια τώρα, η απερχόμενη διοίκηση δεν προχώρησε ούτε σε μια μελέτη για τη διαχείριση των ογκωδών», απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών το αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του διευρυμένου δήμου.  
Κατά τη διάρκεια των δυο ανοιχτών συζητήσεων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» ανακοίνωσε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει τόσο με τους κατοίκους της Λητής όσο και με τους κατοίκους της Νεοχωρούδας θα παρουσιάσει κοστολογημένες τις λύσεις τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος στα προβλήματα που ήδη άκουσε, τις πηγές χρηματοδότησής τους αλλά και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσής τους.
Την Τετάρτη «Μιλήστε με τον Ανέστη» στο Παλαιόκαστρο
Ο κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» θα κλείσει με τη συνάντηση που θα αφορά στην πόλη του Ωραιοκάστρου. Η δέκατη  ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο Παύλου Μελά, στο Παλαιόκαστρο.


(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!