Αναστολή έως 30/6 για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ


Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της απόφασης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και του αν. Υπουρογύ Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.
Στόχος της αναστολής εφαρμογής του μέτρου, να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών.
Έπειτα από μια συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από 2,5 ώρες, αποφασίστηκε ότι η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων θα ξεκινήσει μετά τις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ζητήματα που επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών για να δοθεί παράταση στη μεταφορά διαθεσίμων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και του συνεπαγόμενου κόστους που απαιτείται για τη μεταφορά των αποθεμάτων, αλλά και της έλλειψης της απαιτούμενης τεχνογνωσίας από πλευράς υπαλλήλων των ΟΤΑ, που θα διαχειριστούν το θέμα.
Άλλο αίτημα των ενώσεων δήμων και περιφερειών ήταν να αποσαφηνιστεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών που έχουν οι ΟΤΑ στο Παρακαταθηκών και Δανείων, να ξεκαθαριστεί ότι διατηρείται η οικονομική αυτοτέλειά τους.
Επίσης, ζήτησαν να μην απειληθούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες όταν αποσυρθούν από αυτές τα κεφάλαια των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Τα ζητήματα αυτά θα επεξεργαστεί σε τεχνικό επίπεδο ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Καταλήξαμε σε μια απόφαση που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα που τέθηκαν».
Επίσης, εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα βρούμε λύση σε όλα τα ζητήματα».
Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης εξέφρασαν από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!