Π. Σκαρλάτος: «Ως δημοτική αρχή θα δώσουμε στο δήμο μας και πάλι τη χαμένη του αίγλη» - Μήνυμα νίκης στην κοπή πίτας της «αν.α.σ.α» Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 33 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι



Ωραιόκαστρο, 17-02-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π. Σκαρλάτος: «Ως δημοτική αρχή θα δώσουμε στο δήμο μας και πάλι τη χαμένη του αίγλη» -  Μήνυμα νίκης
στην κοπή πίτας της «αν.α.σ.α»

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 33 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην εκδήλωση της κοπής πίτας του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης- αν.α.σ.α.» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Σκαρλάτο. Περισσότεροι από 700 δημότες και κάτοικοι από όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση και έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση στέλνοντας μήνυμα νίκης.
Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Nouvelle» αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τη θέληση των συμπολιτών μας να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια του Παντελή Σκαρλάτου και των μελών της παράταξής του να αλλάξουν το Ωραιόκαστρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται, κατά κοινή ομολογία, σε τέλμα.
Στην ομιλία του ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε στο όραμά του για έναν νέο δήμο Ωραιοκάστρου. «Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύουμε πως θα είμαστε εμείς που, ως δημοτική αρχή, θα δώσουμε μια ανάσα στο δήμο μας και θα του δώσουμε και πάλι τη χαμένη του αίγλη», είπε χαρακτηριστικά. «Παρουσιάζουμε, εδώ και καιρό, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Σκοπός μας δεν είναι να πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, να εκφράσουμε επιθυμίες για αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε», τόνισε υποψήφιος δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η «αν.α.σ.α».
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου το πλάνο δράσης του καταρτίζεται σε δυο βασικούς άξονες. «Πρώτον, δίνουμε άμεσα λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και υποβαθμίζουν τη ζωή μας και δεύτερον, μετατρέπουμε τον δήμο μας σε στρατηγείο ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σκαρλάτος. «Αλλάζουμε την ατζέντα προτεραιοτήτων, νοικοκυρεύουμε τις δαπάνες και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα», εξήγησε.
Αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση ο κ. Σκαρλάτος τόνισε ότι «ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει φτάσει σε αυτό το χάλι – και ομιλώ για όλες τις περιοχές που τον απαρτίζουν – διότι η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται. Χρειαζόμαστε έναν δήμαρχο που να ενδιαφέρεται για τον τόπο του». «Στο Ωραιόκαστρο όμως δεν πάσχουμε μόνο από έλλειμμα  διοίκησης. Πάσχουμε και από έλλειψη αντιπολίτευσης. Έχουμε παρατάξεις κατ’ όνομα αντιπολιτευόμενες», συμπλήρωσε.
«Βρισκόμαστε 100 μέρες πριν τις εκλογές και αν εξαιρέσει κανείς τη δική μας προσπάθεια, κανείς άλλος δεν παρουσιάζει εναλλακτικό πρόγραμμα. θα μου πείτε ότι είναι νωρίς… Όχι φυσικά θα απαντήσω εγώ γιατί όλοι αυτοί που επαγγέλλονται όψιμοι δημοτικοί άρχοντες βρίσκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στη  διαχείριση του δήμου πάνω από 20 χρόνια…», είπε και συνέχισε: «Ο δήμαρχος ίσως πιστεύει ότι θα συνεχίσει με την ίδια «επιτυχημένη» -κατ’ αυτόν- συνταγή,  διαπίστωση όμως που δεν ασπάζονται κατά πλειοψηφία οι δημότες και οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου. Συνυποψήφιοι δήμαρχοι απλά δήλωσαν και ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους αλλά μέχρι τώρα απλά με δημόσιες σχέσεις ή με πυροτεχνήματα προσπαθούν να πείσουν για τις προθέσεις. Ο δήμος όμως αλλάζει μόνο με σχέδιο και πρόγραμμα. Σχέδιο δεσμευτικό με σαφείς ιεραρχήσεις. Με προτεραιότητες και κοστολογήσεις. Εμείς το κάνουμε».
Ο κ. Σκαρλάτος έστειλε ένα μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι «όλοι εμείς μαζί, όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ πρέπει να κινητοποιηθούμε. Να στείλουμε από στόμα σε στόμα το μήνυμα ότι μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα ζωής και να αλλάξουμε τα πράγματα. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε τα πάντα, θα οργώσουμε όλες τις περιοχές του δήμου».
«Λέμε λοιπόν πως φέτος το Ωραιόκαστρο αλλάζει! Κι αυτό δεν είναι ευχή αλλά στόχος δράσης! Μαζί αλλάζουμε το Ωραιόκαστρο, μαζί δίνουμε ΑΝΑΣΑ στον τόπο μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους ο κ. Σκαρλάτος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της δημιουργίας νέου λατομείου και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου για το εν λόγω θέμα. Ο κ. Σκαρλάτος, παρευρέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του δ.σ., ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης, που ήταν αδύνατον να ακυρωθεί. Ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναγνωσθεί μια επιστολή με τις θέσεις της «αν.α.σ.α» στο θέμα αυτό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 33 πρώτοι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «αν.α.σ.α». Πρόκειται για ικανά στελέχη, όλων των ηλικιών, από την Καλλιθέα, τη Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο. Άνθρωποι επαγγελματίες, τεχνοκράτες, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!