Μάρτιο η απόφαση για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα


Τον επόμενο μήνα, κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει στις 11 Μαρτίου, αναμένεται τελικά να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους «θεσμούς» για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων.
Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ενημερώνοντας σχετικά με το προσεχές Eurogroup (της ερχόμενης Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου), ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας θα είναι περιορισμένη, με τον ξεχωριστό προϋπολογισμό για τη ευρωζώνη να αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών -μελών. Η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους» καθώς το συγκεκριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά, υποστήριξε ο ίδιος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο Euro Working Group (EWG) -που συνεδρίασε για να προετοιμάσει το Eurogroup- εντοπίστηκαν καθυστερήσεις από την Αθήνα στην εφαρμογή 16 ανελαστικών μεταρρυθμίσεων. Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ευρωζώνης, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή όλων των συμφωνημένων δράσεων, ωστόσο τονίστηκε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το επόμενο Eurogroup, αυτό δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!