Κοινό ανακοινωθέν των δημοτικών παρατάξεων Ωραιοκάστρου για τα λατομεία στο Μεσαίο


21 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ

 Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καθώς και οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, ζητούν την άμεση ανάκληση των δύο ΑΕΠΟ (ΚΥΨΕΛΗ – ΝΙΚΗ, περιοχή Μεσαίου) για τη λειτουργία νέων λατομείων στην ορεινή περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για σύναψη μισθωτικής σύμβασης με τους  συνεταιρισμούς ΚΥΨΕΛΗ και ΝΙΚΗ. Διαχρονικό αίτημα όλων των διοικήσεων, του δήμου Καλλιθέας και νυν δήμου Ωραιοκάστρου ήταν και είναι ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών.
 Η άμεση ανάκληση των ανωτέρω είναι επιβεβλημένη μετά και από τη διαπίστωση και αναγνώριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ότι δεν έγινε η απαραίτητη διερεύνηση της  προσφυγής του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο Εφετείο. Το γεγονός της εκκρεμοδικίας της έφεσης κατά της διακήρυξης των πλειοδοτών διαγωνισμού είναι απαγορευτικός λόγος για τη συνέχιση οποιασδήποτε εγκριτικής διαδικασίας αδειών λειτουργίας λατομείων στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Η όλη μεθόδευση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με την προστασία της αξίας του ανθρώπου και έρχεται σε αντίθεση με όλους τους αρμόδιους φορείς, τοπικούς αλλά και επιστημονικούς από το ΑΠΘ, που έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!