Ανέστης Πολυχρονίδης: Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματός μας



Ωραιόκαστρο 24-02- 2019 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέστης Πολυχρονίδης: Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματός μας
Σήμερα (24/2) στις 6.30 μμ «Μιλήστε με τον Ανέστη» στη Νεοχωρούδα

Τα προβλήματα του Πενταλόφου ανέδειξαν οι κάτοικοί του στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής (22/2) με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη στην αίθουσα του αγροτικού συνεταιρισμού. Ήταν η έβδομη από τη σειρά των ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» που έχουν σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και των προτάσεων των τοπικών κοινωνιών, των φορέων και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιοχές του διευρυμένου δήμου.
Η ακαταλληλότητα του νερού -«το νερό μας δεν πίνεται», είπαν χαρακτηριστικά και οι κάτοικοι του Πενταλόφου-, το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης με τον τεράστιο όγκο νερού που χάνεται λόγω των διαρροών, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη ενός πολιτιστικού κέντρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες όλων των τοπικών συλλόγων, οι ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές και η μη συντήρηση των υφιστάμενων ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση των κατοίκων με τον Ανέστη Πολυχρονίδη τον οποίο συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Συνεργασία Τώρα» Κυριάκος Δούμπαλας και Μαρία Μενεξέ από τον Πεντάλοφο.
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, την τελευταία πενταετία δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο στην περιοχή, ενώ εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου και ο δρόμος Νεοχωρούδας –Πενταλόφου που έγινε την περίοδο 2011-2014, όταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στον δήμο Ωραιοκάστρου ήταν ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης. «Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι και αγανακτισμένοι», σημείωσε ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην αδυναμία των κτηνοτρόφων και των αγροτών να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους και στους στάβλους όταν βρέχει ή χιονίζει. 
Τους κατοίκους του Πενταλόφου απασχολούν και άλλα προβλήματα καθημερινότητας όπως η καθαριότητα και η έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τον Πεντάλοφο με το κέντρο του Ωραιοκάστρου.
Ο Ανέστης Πολυχρονίδης απάντησε σε όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν από τους συνδημότες του, υπογραμμίζοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στις βασικές υποδομές του Πενταλόφου και όλου του διευρυμένου δήμου. Επίσης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που πραγματοποιηθεί πριν από τις εκλογές θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εγκεκριμένα έργα ή μελέτες.

Σήμερα «Μιλήστε με τον Ανέστη» στη Νεοχωρούδα

Η επόμενη –η ένατη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή (24/2), στις 6.30 το απόγευμα,  στη Νεοχωρούδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου.
O κύκλος «Μιλήστε με τον Ανέστη» θα κλείσει με την ανοιχτή συζήτηση στο Παλαιόκαστρο (κτίριο Παύλος Μελάς), την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!