Καταιγίδες, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι


Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται μέχρι αύριο, Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό απ' τη Σύρτη φέρνει βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, έντονη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.
Η κακοκαιρία που από σήμερα το απόγευμα εστιάζεται κυρίως στην Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες βαθμιαία θα επεκταθεί βορειοανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.
Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις.
Ήδη καταγράφονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με αρκετά πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.
Σε ποια λιμάνια υπάρχουν
[της Χριστίνας Παπασταθοπούλου]https://t.co/dC5aVmHc0D
— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 5 Φεβρουαρίου 2019
Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και πιθανόν στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται να είναι υψηλές με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 6 βαθμούς), 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Από την Πέμπτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ την Παρασκευή θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και γρήγορα θα σταματήσουν.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!