Ορκίζονται τα νέα μέλη της κυβέρνησης


Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η ορκωμοσία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6:30 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο μίνι ανασχηματισμός έχει έντονο το άρωμα της Κεντροαριστεράς και ήρθε για να κλείσει μια εκκρεμότητα αλλά κι έναν κύκλο δύσκολων ζητημάτων για την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε θέσει ως όριο για να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ήταν αναγκαίες οι μετακινήσεις στα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Εργασίας, λόγω της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές των Κατερίνας Νοτοπούλου και Νάσου Ηλιόπουλου.
Οι άλλες δύο κινήσεις που έγιναν (των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα) δεν ήταν τίποτε άλλο από το άνοιγμα που κάνει η κυβέρνηση σε στελέχη του προοδευτικού χώρου.
Υπενθυμίζονται οι αλλαγές:
 Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
 Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου.
 Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
 Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υφυπουργός ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
 Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης.
 Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!