Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου μίλησαν «με τον Ανέστη» ανοίγοντας τον πρώτο κύκλο των ανοιχτών συζητήσεων που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»


                                                                     
                                                                  

                                                                        Ωραιόκαστρο  09-02- 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου μίλησαν «με τον Ανέστη» ανοίγοντας τον πρώτο κύκλο των ανοιχτών συζητήσεων που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (8 Φεβρουαρίου) οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.
Ήταν η πρώτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στο παλιό σχολείο. Στη διάρκεια της συνάντησης, περισσότεροι από 10 εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων αλλά και κάτοικοι του Μελισσοχωρίου έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της έλλειψης βασικών υποδομών αλλά και της καθημερινότητας από τα οποία η απουσία της απερχόμενης διοίκησης του δήμου είναι «εκκωφαντική».
Η παλαιότητα των σωλήνων ύδρευσης, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού, το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης του Μελισσοχωρίου με το κέντρο του Ωραιοκάστρου, η αδυναμία των πολιτιστικών συλλόγων να συνεχίσουν την απρόσκοπτη  λειτουργία τους εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής να στηρίξει το έργο τους ήταν πρώτα στη λίστα των προβλημάτων στα οποία αναφέρθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι οι οποίοι μίλησαν στη συνάντηση.
«Δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Πληρώνουμε 80% φόρο για νερό ακατάλληλο το οποίο δεν μπορούμε να πιούμε, ενώ πολλές φορές δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ούτε για να λουστούμε. Από τις βρύσες μας τρέχει λάσπη», είπε κάτοικος του Μελισσοχωρίου, ενώ ένας άλλος έδειξε μια φωτογραφία από το κατάμαυρο, λασπωμένο φίλτρο νερού το οποίο ο ίδιος αλλάζει κάθε μήνα και πολλές φορές ανά δεκαπενθήμερο!
Επίσης, έγινε αναφορά στα τεράστια προβλήματα που βίωσαν πρόσφατα οι κάτοικοι λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Υπογράμμισαν ιδιαίτερα την αδιαφορία του δήμου να κάνει τους δρόμους προσβάσιμους για πεζούς και οχήματα.
Επίσης, ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μελισσοχωρίου αναφέρθηκε στην εμπλοκή που προέκυψε με την αδυναμία επιχορήγησης της ομάδας, καθώς το γήπεδο εμφανίζεται αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες δημοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις και εκτάσεις με ευθύνη της δημοτικής αρχής η οποία αδιαφορεί και καθυστερεί να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους.     
Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου επισήμαναν ακόμη την απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όπως είπαν, πολλές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μένουν χωρίς γιατρό και τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν άλλες δυο οργανικές θέσεις γιατρών, καθώς οι τοπικές μονάδες υγείας σήμερα υπολειτουργούν.
Η ανάγκη για ευταξία, καθαριότητα και ανακύκλωση, η έλλειψη διαγράμμισης και σήμανσης στους δρόμους, η έλλειψη πεζοδρομίων, η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, ο μη καθαρισμός των ρεμάτων, τα αδέσποτα, η έλλειψη φωτισμού, αλλά και η ανάγκη κατασκευής νέου κοιμητηρίου ήταν επίσης στην ατζέντα των ζητημάτων που έθεσαν οι κάτοικοι στον Ανέστη Πολυχρονίδη. Οι ίδιοι επισήμαναν ακόμη πως έχουν κουραστεί από τις παροχολόγίες και αναγνώρισαν το συνεχές ενδιαφέρον του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» και υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου για το Μελισσοχώρι αλλά και για όλες τις ενότητες του δήμου.
Ο Ανέστης Πολυχρονίδης άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων του Μελισσοχωρίου και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ωστόσο, έδωσε μια πρώτη γεύση του αξόνων στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής του παράταξης–master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023» υπογραμμίζοντας πως η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας θα είναι στην «πρώτη γραμμή» δράσης του. Επίσης, διαβεβαίωσε πως θα διεκδικήσει την ένταξη μεγάλων και μικρών έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ευρώ από εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Επίσης, συμφώνησε με την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων ανάλογα με τη δυναμική τους σε ετήσια βάση όπως ξεκίνησε και εφαρμόστηκε μόνο την περίοδο 2011-2014.
Τη Δευτέρα στο Πετρωτό
Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.
Η επόμενη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στο Πετρωτό (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.



(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!