Προέτρεψε τους εργαζομένους να καταγγείλουν τις παραβάσεις


ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ προς τους εργαζομένους προέβη σήμερα (Παρασκευή) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας τους να προχωρούν σε καταγγελίες όταν εντοπίζουν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, διαβεβαιώνοντάς τους ταυτόχρονα ότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), θα είναι στο πλευρό τους.
«Το ΣΕΠΕ θα είναι "παρών" στην αγορά εργασίας, προκειμένου να συλλάβει φαινόμενα παραβατικότητας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».
Αναφορικά με την απόφαση της αύξησης του κατώτατου μισθού, με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής της αλλά και τα δημοσιεύματα περί κριτικής από το Eurogroup στην Αθήνα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το επίπεδο της αύξησης του κατώτατου μισθού δεν αποτελεί αντικείμενο της μεταμνημονιακής εποπτείας».
Όπως συμπλήρωσε, «αυτό το γνωρίζουν και οι εκπρόσωποι των "θεσμών", που στην τελευταία μας συνάντηση τοποθετήθηκαν λέγοντας ότι η αρμοδιότητα για το επίπεδο κατώτατου μισθού ανήκει στην απόλυτη κυριαρχική σφαίρα της ελληνικής κυβέρνησης».
Τέλος, αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια, η υπουργός επανάλαβε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία εν όψει της υλοποίησης ενός συνολικού σχεδιασμού, «όπως έχει ήδη προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός».
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο Σταθάκη-Κατσέλη, προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες για δάνεια πρώτης κατοικίας και ταυτόχρονα να υποστηριχτούν στην αποπληρωμή των δανείων τους μέσω ενίσχυσης που θα δίνεται από το κράτος».
Όπως είπε η υπουργός, το Δημόσιο «θα έρθει στην πραγματικότητα να καλύψει ένα μέρος της οφειλής, συμβάλλοντας στην αποπληρωμή του δανείου, μέσω μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δανειολήπτες».
[related-articles]

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!