Έξι βασικά στοιχεία από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν


Θετικά αποτιμούν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ελληνικές διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι η επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά από μακρά περίοδο επιδείνωσης.
Τονίζουν, παράλληλα, ότι μέσα σε αυτό το κλίμα θα ακολουθήσουν συναντήσεις, θα γίνουν βήματα και θα υπογραφούν συμφωνίες, όπως υπογράμμισαν και οι δύο ηγέτες στις κοινές δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα πιο σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από τη σημερινή συνάντηση είναι:
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης μειονότητας, έθεσε το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως και άλλα, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους Κωνσταντινουπολίτες και ενημερώθηκε.
Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ζήτησε να ενημερωθεί σε σχέση με τη Θράκη και ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε. Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στην περιοχή ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα δεσμεύσεων έναντι Ελλήνων πολιτών και δεν έχουν να κάνουν με τις διμερείς σχέσεις, είτε συμπίπτουν με τις διακηρύξεις της Τουρκίας, είτε δεν συμπίπτουν.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!