Στη Δικαιοσύνη οι «αμαρτίες» της παλιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ


Τα καταγγελλόμενα «σκάνδαλα» προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τα δικαστήρια. Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν τις πράξεις της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης, όλες με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και μέλη της σημερινής διοίκησης του Οργανισμού, που με την ιδιότητα του μάρτυρα αναμένεται να προσκομίσουν στον Πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης στοιχεία για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών. Η διαδικασία των καταθέσεων αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης.
Στο επίκεντρο της έρευνας των δικαστικών αρχών βρίσκονται: 
Την ίδια ώρα που διενεργείται η προκαταρκτική έρευνα, υπάρχουν δέκα δικογραφίες εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ, συνδεόμενες με οφειλές ασφαλιστικών εισφορών που για το διάστημα από το 2014 έως τον Ιούλιο του 2017 ανέρχονται σε 29,5 εκατ. ευρώ. Όπως καταγγέλεται, την ίδια ώρα που η διοίκηση Στεφανίδη δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων πλήρωνε κανονικά τα μερίσματα στους πρώην μετόχους του «ιδιωτικού» ΟΑΣΘ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!