Άρθρο παρέμβαση του δημάρχου Αστέριου Γαβότση

Δεν υπάρχει χώρος για κούφιες υποσχέσεις και παροχολογίες «πυροτεχνήματα»!
Ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα και ορισμένοι ξαφνικά «ανακαλύπτουν την Αμερική»! Η Αμερική όμως έχει ανακαλυφθεί, έχει κατοικηθεί και έχει αναπτυχθεί. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις μου…
Το 20% από αυτά που προτείνεις αν κάνεις θα σε ψηφίσω λέγαμε ως πολίτες σε όσους ζητούσαν την ψήφο μας. Καταλαβαίναμε τις προεκλογικές υπερβολές των υποψηφίων, την ανάγκης τους να πλειοδοτήσουν σε υποσχέσεις. Το να τάξεις άλλωστε είναι δωρεάν!
Τα χρόνια όμως αλλάζουν και όλοι σε αυτόν τον τόπο έχουμε μάθει μια και μεγάλη αλήθεια! Ποια είναι αυτή; Απλά ότι οι τεχνοκράτες θα πρέπει να έχουν μελετήσει όσα προτείνουν οι υποψήφιοι και όχι να τους βάζουν να αναλώνονται σε ανέξοδες και ψεύτικες υποσχέσεις .
Και επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί από την παροχολογία θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα!

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσω τις προτάσεις υποψηφίου Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου για τον πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο. Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει τις προτάσεις και άλλων υποψηφίων στο Δήμο μας αλλά επιφυλάσσομαι για το άμεσο μέλλον!
Ο εν λόγο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου στην όγδοη και τελευταία πρόταση του για τον Πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο αναφέρει:
«8.Ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό, αναστήλωση και ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Νεοχωρούδας, διεκδίκηση για άμεση καταβολή της χορηγίας του Τιτάνα για τη δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό, επισκευή και συντήρηση των παρασκηνίων και αποδυτηρίων του Ανοιχτού Θεάτρου στις Τσούκες, συντήρηση και στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου κ.α.»
Σκέφτομαι :
  1. Η ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό στο επίπεδο των μελετών έχει τελειώσει. Το κόστος είναι 2.800.000,00 ευρώ
  2. Η ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα ήδη έχει δημοπρατηθεί από τη διοίκηση μου και εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν το γνώριζε ως όφειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος ως νυν δημοτικός σύμβουλος;
  3. Η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου είναι ένα έργο που όποιος επισκεφθεί μία μέρα για ενημέρωση την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταλάβει τα απροσπέραστα προβλήματα του
  4. Η δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό είναι ένα έργο που είναι άμεσα προς δημοπράτηση με χορηγία εταιρείας. Και αυτό δεν το γνώριζε ο υποψήφιος Δήμαρχος ως νυν δημοτικός σύμβουλος;
  5. Η στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου έχει ολοκληρωθεί
Και καλά όλα αυτά δεν τα γνώριζε . Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο είναι το εξής:
Το 2019 θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις χωρίς προϋπολογισμό κόστους; Δεν θα αναφέρουμε πόσο κοστίζουν οι προτάσεις μας; Και πως θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ; Από το ΕΣΠΑ θα έλεγε κάποιος με ευκολία; Μα το νέο ΕΣΠΑ θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2023 χρονιά, δηλαδή, κατά την οποία θα έχουμε τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αφήστε δε που και στο ΕΣΠΑ τομεακό πρόγραμμα Πολιτισμού δεν υπάρχει πλέον!
Όταν καταθέτουμε προτάσεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι καλό είναι αποφεύγουμε τα ευχολόγια και το μόνο σχέδιο μας να είναι η ελπίδα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος επίσης δεν καταγράφει προτεραιότητες στον κατάλογο αυτό.
Θα τα κάνει όλα μαζί τα έργα ; Επίσης δεν αναφέρει πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα έργα, τα οποία προτείνει. Ποιος θα κάνει τις μελέτες εκεί που δεν υπάρχουν, πόσο θα κοστίσουν, ποιος θα πληρώσει; Και αλήθεια ποιος θα τα συντηρήσει τα έργα αυτά; Γνωρίζει ποιο είναι το κόστος συντήρησης των έργων αυτών;
Αλλά δεν είναι μόνο ανεπαρκώς κοστολογημένα όσα προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος . Είναι γραμμένα για την προηγούμενη δεκαετία! Δυστυχώς… Καμία έμπνευση! Όσα προτείνει προφέρουν απλά μια περιχαράκωση και αφήνουν το Ωραιόκαστρο πίσω σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων. Και φαίνεται να αγνοεί τις λέξεις θερμοκοιτίδα πολιτισμού , κόμβος Δημιουργικότητας (Creative Hub) , ψηφιακές Τέχνες, Gaming, Virtual Reality, Augmented Reality, 3D Animation.
Ζούμε στο 2019 και μπροστά μας είναι η ψηφιακή ζωή!

Αγαπητές φίλες/οι

Κατεβαίνω στις εκλογές πιο δυνατός , έχω την σημαντική εμπειρία της διοίκησης ενός Καλλικρατικού Δήμου, διόρθωσα τα λάθη μου, τα χρόνια που πέρασαν ωρίμασα πολλά έργα – ο απολογισμός είναι καθρέπτης όλων όσων υποστηρίζω- , εγω και οι συνεργάτες μου έχουμε σαφείς στόχους για το σύγχρονο Ωραιόκαστρο. Ο Δήμος δεν πατάει πλέον στο κενό. Δεν χρειάζεται να χτίσουμε τίποτα από την αρχή πια γιατί έχουμε την κατάλληλη δικτύωση, έχουμε μελέτες έτοιμες για δημοπράτηση, έχουμε ιεράρχηση των έργων, ξέρουμε ποιες πόρτες να χτυπήσουμε, έχουμε τους ανθρώπους να τρέξουν τα πράγματα!
Πηγαίνοντας στις εκλογές θα σας παρουσιάσω το πρόγραμμα μου. Κοστολογημένο, με προτεραιότητες και προσανατολισμένο στην ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Σκεφτόμαστε παγκόσμια-δρούμε τοπικά. Εσείς θα αποφασίσετε αν θα δώσετε δύναμη στην απειρία και την προχειρότητα ή θα επιβραβεύσετε την εμπειρία και το ρεαλιστικό σχεδιασμό, εσείς θα αποφασίσετε ποιόν θα εμπιστευθείτε για δήμαρχο Ωραιοκάστρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!