Έκτακτο ΔΣ ζήτησε ο Γ. Παπακωνσνταντίνου της Δύναμης Δημιουργίας με παρουσία φορέων και πολιτών για το θέμα της άδειας λειτουργία του λατομείου Μεσαίου


Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου με αποκλειστικό θέμα τη νέα άδεια λειτουργίας του λατομείου στην περιοχή Μεσαίο, παρουσία των πολιτών, όλων των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, των περιφερειακών συμβούλων, των βουλευτών και των πολιτευτών της Β’ Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» και Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του Αστέριου Γαβότση, στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη για την καταστροφική εξέλιξη της έκδοσης άδειας λειτουργίας λατομείου στον ορεινό όγκο του Δήμου Ωραιοκάστρου.
«Φτάσαμε σε μία καταστροφική απόφαση  για τη φύση και το βουνό μας που οφείλεται στις παραλείψεις και τα λάθη της διοίκησης Γαβότση. Μετά από 4,5 χρόνια ερχόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Και βέβαια ο κ. Γαβότσης μπορεί να μην είναι δήμαρχος μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά το κακό έχει γίνει. Αφήνει μία βαριά κληρονομιά », τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου θυμίζοντας ότι η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» είχε προειδοποιήσει για το θέμα από το 2015 και είχε ζητήσει τον άμεσο αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης.
Όπως ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, «αυτή η απόφαση συνεπάγεται οικονομική καταστροφή για όλο το δήμο και τις περιουσίες των κατοίκων και κυρίως για το Μελισσοχώρι, το Μεσαίο, το  Μονόλοφο και το Πετρωτό. Πρόκειται για μία τεράστια υποβάθμιση του ορεινού όγκου. Το συγκεκριμένο λατομείο παίρνει άδεια λειτουργίας για τα επόμενα 30 χρόνια συν όποιες επεκτάσεις».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ακόμη ότι αναμένονται δυσμενείς εξελίξεις καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες νέες άδειες για τουλάχιστον άλλα δύο λατομεία στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου. «Εμείς σαν παράταξη και με τη συνδρομή των πολιτών και έχοντας έννομο συμφέρον θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, όπως κάναμε στο παρελθόν, με ίδια έξοδα και καταφέραμε και αποτρέψαμε το να μετατραπεί το ανενεργό λατομείο του Παλαιοκάστρου σε χωματερή για μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα και τις προθέσεις της διοίκησης»   συμπλήρωσε.
Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου σε ψηφοφορία που ακολούθησε, παρά τις αντιδράσεις μερίδας των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης, υπερψηφίστηκε η πρόταση του για άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!