Που οφείλεται η φωτιά στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη στον Λαγκαδά; Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου στη Βουλή

Ερώτηση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας σε σκηνή στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ, σημειώθηκε ανάφλεξη σε συσσωρευτές (μπαταρίες) ασυρμάτων λόγω βραχυκυκλώματος στη συσκευή φόρτισής τους. Όπως επισημαίνει, όμως, η βουλευτής, δεν διευκρινίζεται ποια ήταν τελικά η αιτία του βραχυκυκλώματος, αν έγινε λόγω παλαιότητας, λόγω ελαττώματος του φορτιστή, λόγω κακής συντήρησης ή για άλλο λόγο.
«Επειδή τέτοια περιστατικά, όπου θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και ασφάλεια των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να διερευνώνται άμεσα και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα», η κ. Μάρκου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας που οφείλεται τελικά το περιστατικό καθώς και αν έχει διαταχθεί κάποιος έλεγχος για να διαπιστωθεί η αιτία της ανάφλεξης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!