Συνάντηση Τσακαλώτου με τραπεζίτες για τα «κόκκινα» δάνεια


Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη χθεσινή συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία και το πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη από 1η Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προγραμματισμένη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις τράπεζες, όπως η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και ο οδικός χάρτης για τα capital controls.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, θετικό βήμα θεωρούν τραπεζικές πηγές τη συμφωνία σχολιάζοντας ότι αποτελούσε εκκρεμότητα που έπρεπε να επιλυθεί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και υπογραμμίζοντας ότι η απόσταση που χώριζε τις θέσεις των δύο πλευρών στο ξεκίνημα των συζητήσεων μειώθηκε σημαντικά.
Επρεπε να κερδηθεί το δύσκολο στοίχημα, να προστατευθούν από την μία όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά από ταυτόχρονα από την άλλη να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ισολογισμοί των τραπεζών. Επίσης θα έπρεπε πάση θυσία να αποκατασταθεί η κουλτούρα πληρωμής και ειδικά το φαινόμενο της εξάπλωσης των στρατηγικών κακοπληρώτων, προσθετουν επίσης.
Αναφορικά με τα επιμέρους σημεία του νέου νόμου που προωθείται και στους εποπτικούς θεσμούς για διαβούλευση, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να γίνει νόμος του κράτους, τραπεζικές πηγές, αναφέρονται μόνο στα βασικά κριτήρια που διαμορφώνονται, επισημαίνονται ότι οι λεπτομέρειες και η πλήρη διαδικασία θα δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες αρχές.
* Περισσότερα για τα κριτήρια υπαγωγής στο σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!