«Δεν αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής»


Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δίνει ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης ξεκαθαρίζει ότι ο κανονισμός της βουλής δεν αλλάζει, αλλά θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων. Πυρά από Καμμένο, Γεννηματά και Θεοδωράκη.
Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ξεκαθάρισε ότι η αυριανή συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγές στη σύνθεση και την οντόντητα των κοινοβουλευτικών ομάδων και αυτό δεν αποτελεί αλλαγή του κανονισμού.
Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς και έκανε λόγο για για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν». Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.
Ο πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε και αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, εξηγώντας ότι η συζήτηση με τον βουλευτή είχε να κάνει με την «ευταξία των πραγμάτων».
Δεν παρέλειψε, ακόμη, να απαντήσει και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά «ο καθένας κρίνει τα όρια και το επίπεδο. Είναι θλιβερό φαινόμενο αυτή η κατάσταση. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έχει την εμπειρία να σταθμίσει τη δημόσια έκθεσή του».
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής θα συνεδριάσει στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η αντιπολίτευση έχει σηκώσει υψηλά τους τόνους τις τελευταίες ημέρες, ενώ και οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης που ενδέχεται να ωφεληθούν από τις όποιες αλλαγές ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.
Από τη Νέα Δημοκρατία αφήνουν ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, κάτι που σημείωσαν εκ νέου σήμερα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως μέσω του ΣΚΑΪ.
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής άσκησε σφοδρή κριτική και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής «να μην συνεναίσει στην απαίτηση για φωτογραφικές αλλαγές».
«Δεν απειλούμε αλλά δεν απειλούμαστε. Θέλουν να πάρουν κατά παράβαση του κανονισμού και την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Τους τη χαρίζω. Ας την πάρουνε. Την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρουνε ποτέ» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε «η έδρα της Β' Αθηνών ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες» αναφερόμενος στην έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου. «Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ άμα θέλει ο κ. Τσίπρας, αλλά η έδρα της Β΄ Αθηνών ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχει υποχρέωση στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την αντίθεσή του δηλώνοντας ότι δεν νοούνται κοινοβουλευτικές ομάδες με τρεις βουλευτές ή με δανεικούς βουλευτές.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!