Εκδήλωση της ΕΝΑ για την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης


                                                            

                                     311
                         ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                                                                                                                16/02/19
                                                          
                                                          Δελτίο τύπου
για την εκδήλωση της 'Ενωσης Νέων Αυτοδιοικητικών με θέμα: η ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης

          Η ΕΝΑ θετικά διοργάνωσε την ημερίδα για την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης. Υπάρχει όμως μεγάλη ανάγκη για την άρση των σημερινών εμποδίων ανάπτυξης και λιγότερη ανάγκη για δημόσιες σχέσεις και μελέτες στο αόριστο μέλλον (θαλάσσιο μέτωπο, ποδηλατόδρομος, κ.α.). Η περιοχή  μπορεί να προχωρήσει κυρίως από τις επιχειρήσεις και τις νέες θέσεις εργασίας και επικουρικά από υποδομές και δημόσια έργα.
          Η ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, γιατί υπάρχουν στο Περιφερειακό Χωροταξικό, ψηφισμένες  2 καταστροφικές διατάξεις ερήμωσης της δυτικής Θεσσαλονίκης.     
         
Αυτουργοί της ερήμωσης που υπερασπίστηκαν της καταστροφικές διατάξεις ήταν στο πάνελ. Απουσιάζουν επίσημα από το πάνελ οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών που κυρίως αυτούς αφορά η ανάπτυξη και ιδιαίτερα από τις 311 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και 15.000 εργαζόμενους. Έγινε μόνο μια παρέμβαση. Οι 200 που υπέγραψαν το κοινό κείμενο από τους 311, είναι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και τα 4 - 5στερα ξενοδοχεία. Πύρινος και σωστός ο λόγος του Σεβασμιότατου Βαρνάβα για την συνεχόμενη υποβάθμιση δυτικά και πολλές φορές ζήτησε δημόσια να ακούγονται οι απόψεις των επιχειρήσεων.
          Οι διατάξεις του χωροταξικού επιβάλλουν: 1) την ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα επιβάλλουν χάρτες ή λεκτικό ερήμωσης χιλιομέτρων μόνο και παράνομα δυτικά ... με απαγορεύσεις δόμησης και λουκέτα σε σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία και επενδύσεις σε βάρος των πολιτών και των κατοίκων. Όλα ξεκινάνε από το ότι η ΠΚΜ δεν επιβάλλει ότι προβλέπει η Σεβέζο ΙΙΙ του 2012, δηλ τα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων των εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, αλλά ακόμη χειρότερα προβλέπει και νέες Σεβέζο- δηλ νέα διυλιστήρια μέσα στον αστικό ιστό στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το επιβεβαίωσε και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Δυστυχώς, τέτοιες διατάξεις δεν υπάρχουν πουθενά στη Αττική, σε όλη την ΕΕ. Εξαιρείται σήμερα σκανδαλωδώς η ανατολική Θεσσαλονίκη. Να μην αναρωτιούνται οι πολίτες και οι παριστάμενοι γιατί υπάρχει χάσμα ανατολικά- δυτικά. Επιβάλλεται αυτό το χάσμα από την σημερινή χωροταξική νομοθεσία , 2) τις υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις λουκέτα σε όλη τη χαμηλή και μέση όχληση πού θίγει χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε όλο τον παραγωγικό ιστό,  από το Καλοχώρι μέχρι την Ευκαρπία.
          Είναι ευρύτατα δημόσιο γνωστό και έχουν εκφραστεί τόσοι πολλοί εναντίον των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού, που καμιά φιλολογία δεν καλύπτει την ταφόπλακα για την δυτική Θεσσαλονίκη. Βοούν τα μέσα για την διαρροή του απίστευτου μηχανισμού φίμωσης, όσων αντιδρούν για ρύπανση.
          Συμπλέουν θετικά και ζητούν 3 χρόνια την διόρθωση των διατάξεων επίσημα : 6 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές- όλων των κομμάτων, 5 δήμαρχοι με δεκάδες άρθρα και έγγραφα, 4 οικονομικοί φορείς, ο Δεσπότης με δηλώσεις και οι 311 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και 15.000 εργαζόμενους. 
          Προκαλείται διχασμός και διχόνοια, γίνονται ουρές τα συσσίτια και τα γεύματα μόνο δυτικά.
          Ήρθε η ώρα να αλλάξουν με τους νέους αυτοδιοικητικούς.      
          Επιβάλλεται να διορθωθούν άμεσα οι καταστροφικές διατάξεις του χωροταξικού.                   
           Ο χειρισμός περιέχεται στο Περιφερειακό Χωροταξικό της Κ. Μακεδονίας.
          Ποια ανάπτυξη και ποιες θέσεις εργασίας. Έχουμε διγλωσσία. Άλλα παρουσιάζονται στο κοινό, άλλα ψηφίζονται.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!