Προγραμματικές θέσεις της παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας"



Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” και τις προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της εκδήλωσης “Μαζί να φτιάξουμε το νέο Ωραιόκαστρο” που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο.

“Ο δήμος μας όχι απλά δεν πάει μπροστά, αλλά απειλείται. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία αλλαγή, καμία πρόοδος στη ζωή των πολιτών. Εμείς θέλουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας και να δούμε τον τόπο μας να προχωράει”, τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου ασκώντας κριτική στη διοίκηση Γαβότση για το θέμα της εκχώρησης των δύο νέων λατομείων.

“Όλοι ψάχναμε να βρούμε τι έργο θα αφήσει φεύγοντας η διοίκηση Γαβότση. Ποιο έργο ξεκίνησε, δρομολόγησε και υλοποίησε. Και δεν βρίσκαμε κανένα. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως μας προέκυψε. Και είναι η λειτουργία δύο νέων λατομείων. Αυτό είναι το έργο της διοίκησης Γαβότση. Το έργο που θα αφήσει πίσω και θα μας στοιχειώνει. Κι εμείς δεσμευόμαστε να το πολεμήσουμε μέχρι τέλους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Κάλεσε τους δημότες Ωραιοκάστρου να στηρίξουν την προσφυγή που θα καταθέσει η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας”κατά της ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών ‘Ορων, υπογράφοντας την ώστε να ισχυροποιηθεί η “φωνή” των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Επιγραμματικά οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν:
1.Ιστορικό Κέντρο
-Στάθμευση (Ηλεκτρονικό Σύστημα THESIS – Υπέργειοι και υπόγειοι χώροι). Προσπελασιμότητα ΑΜΕΑ, μαθητών και πεζών με απομάκρυνση εμποδίων, κολώνων της ΔΕΗ. Πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις οδών, αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, θεσμοθέτηση εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς.

2.Κτιριακές Υποδομές
-Πολυχώρος Γαλήνης, Ανοιχτό Θέατρο στο Νταμάρι Ωραιοκάστρου, νέα Εκκλησία Παλαιοκάστρου, ανάδειξη Παλαιού Λατομείου Παλαιοκάστρου, αξιοποίηση οικοπέδου Αγροτικού Συνεταιρισμού και κατασκευή Κινηματογράφου – Θεάτρου – Λαογραφικού Μουσείου – Βιβλιοθήκης. Κατασκευή αναψυκτηρίου στη λίμνη Παν.Ισχνόπουλου, νέο Δημαρχιακό Μέγαρο

3.Αθλητικές Υποδομές
-Κατασκευή κλειστού γηπέδου στον πολυχώρο της Γαλήνης. Κατασκευή σκεπάστρων στο κλειστό κολυμβητήριο και στο γήπεδο ποδοσφαίρου για τους θεατές μαζί με επέκταση κερκίδων και ανακατασκευή αποδυτηρίων. Δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις στο παλαιό λατομείο Παλαιοκάστρου. Συντήρηση και διαμόρφωση νέων ποδηλατικών διαδρομών στον ορεινό όγκο. Ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών και δημιουργία τριών νέων.

4.Δρόμοι και Επέκταση Σχεδίου Πόλης
-Ολοκλήρωση κεντρικού δρόμου Ωραιοκάστρου – Γαλήνης. Είσοδοι – έξοδοι στην Εγνατία Οδό και διεκδίκηση κόστους ανακατασκευής Συμμαχικής Οδού από την Εγνατία Οδό. Διαπλάτυνση οδού προς Νεοχωρούδα. Κατασκευή πεζοδρόμων σύνδεσης Ωραιοκάστρου – Γαλήνης και Ωραιοκάστρου – Παλαιοκάστρου. Κατασκευή αγροτικών οδών, σύνδεση Ωραιοκάστρου - Λητής, Ωραιοκάστρου - Μεσαίου και κάθετοι δρόμοι προς Μονόλοφο, Πετρωτό, Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα, συντήρηση οδικού δικτύου, και διαπλάτυνση δρόμων.

5.Υφιστάμενα Κτίρια
-Αναβάθμιση των κτιρίων. Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λειτουργικών δαπανών. Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Κτιριακών Υποδομών και Εγκαταστάσεων.

6.Επέκταση Σχεδίου Πόλης
-Ολοκλήρωση Γ’ φάσης. Ολοκλήρωση πολεοδόμησης – έργα υποδομής. Απομάκρυνση πυλών και αξιοποίηση των εκτάσεων. Δημιουργία τοπικών ρυμοτομικών.

7.Πολιτική Προστασία
-Επανασχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας. Καθαρισμός ρεμάτων, ανάληψη πρωτοβουλίας για δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού.

8.Υγεία – Πρόνοια
-Επανασύσταση Ιατρείου ΙΚΑ. Αγορά ασθενοφόρου, λειτουργία εφημερεύοντος φαρμακείου, Κοινωνικό Ιατρείο και ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου.

9.Ασφάλεια
-Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος με μέσα (οχήματα, ατομικός εξοπλισμός ασφαλείας όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη κ.α.) και συντήρηση των υποδομών του.

10.Παιδεία
-Κατασκευή Δημοτικών Σχολείων σε Παλαιόκαστρο και Ωραιόκαστρο, Γυμνασίων – Λυκείων σε Γαλήνη και Παλαιόκαστρο. Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί σε Παλαιόκαστρο, Ωραιόκαστρο, Γαλήνη.

11.Καθαριότητα
-Οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ατομικοί κάδοι κομποστοποίησης, διαλογής χαρτιού, γυαλιού και μετάλλων, επεξεργασία κλαδιών και αδρανή υλικά.

12.Δάσος
-Ανάδειξη των διαδρομών. Προστασία το καλοκαίρι με αποκλεισμούς δρόμων, ανάπτυξη δασοπυρόσβεσης, εθελοντισμός και επανασύσταση της εθελοντικής ομάδας πρασίνου.

13.ΟΑΣΘ
-Ενέργειες για αύξηση των δρομολογίων, σχεδιασμός διασύνδεσης της δυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης με υπέργεια γραμμή με το Ωραιόκαστρο.

14.Νεόκαστρο, Οικισμοί Παλιννοστούντων
-'Αμεση σύνδεση με αποχετευτικό δίκτυο, δημιουργία συνθηκών ασφαλούς οδικής πρόσβασης.

15.Κοιμητήρια
-'Αμεσες ενέργειες νομιμοποίησης και επέκτασης των Κοιμητηρίων, ανάδειξη και συντήρηση τους.

16.Αδέσποτα
-Επιθετικές στειρώσεις άμεσα, συνεργασία με τους κτηνιάτρους και αξιοποίηση των υποδομών τους, κίνητρα για υιοθεσίες.

Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες με μεγάλη λεπτομέρεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης πλαισιώθηκε στο βήμα από τους παρευρισκόμενους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Ελισάβετ Μαθιού, Κατερίνα Φρονίμου, Βαγγέλη Κανταρτζή, Μαρίνα Σεβαστίδου, Ευαγγελία Καλογήρου, Στέλλα Λυμπέρη, Ευαγγελία Νικολαϊδου, Στέφανο Αρουτίδη, Γιώργο Καλλιντζή, Σπύρο Γιαννάκη, Γιώργο Τσιτσικλή, Γιώργο Παραπανίσιο, Αντώνη Λιακόπουλο, Γιάννη Ιωαννίδη, Ανδρέα Μαστοράκη, Στέλλα Γεωργιάδου, Ελένη Τζάτσου, Μαρία Παπαδοπούλου, Άγγελο Πανούση, Παναγιώτη Κοτίδη, Δάκη Μανουσάκη, Δημήτρη Στοϊλα, Σάββα Κουγιουμτζίδη, Μιχάλη Λείβανο, Νίκο Μαυρόπουλο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!