Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κόντρα σε fund του Λονδίνου -Οχι σε κατάσχεση εφάπαξ λόγω «κόκκινου» δανείου


Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης vs Fund του Λονδίνου. «Μπλόκο» στην κατάσχεση του εφάπαξ εφοριακού έβαλε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με μία πρωτοποριακή απόφασή του.

Το δικαστήριο διέταξε την αποδέσμευση μέρους του εφάπαξ που είχε κατασχεθεί λόγω κόκκινου στεγαστικού δανείου, το οποίο νωρίτερα είχε πουληθεί σε ξένο fund (στο Λονδίνο).
Η εφοριακός είχε πάρει στεγαστικό δάνειο, ύψους 130.000 ευρώ, το 2003, με τις δόσεις να πληρώνονται απευθείας από τον μισθό της. Όμως, η εφοριακός επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί και σύμφωνα με ρήτρα της δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει, τα ¾ του εφάπαξ, έπρεπε να πάνε για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο fund που το είχε αγοράσει.
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι «λόγω της ανυπαίτιας περιέλευσης της σε αδυναμία πληρωμής, η οποία οφείλεται στην μείωση των μισθών της, αλλά και των συντάξεων σε σχέση με τις προσδοκώμενες λόγω πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και προς εκπλήρωση του σκοπού των ενδίκων ρυθμίσεων απαιτείται η διατήρηση της υπάρχουσας περιουσίας της, ώστε χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη ρύθμιση των χρεών της και την απαλλαγή της από αυτά».
Με την ίδια δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε η παρακράτηση οποιουδήποτε ποσού από την σύνταξη της εφοριακού.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!