“To 2019 θα είναι για πολλούς λόγους η χρονιά της Θεσσαλονίκης” Thessaloniki New Year’s Reception 2019


To 2019 θα είναι για πολλούς λόγους η χρονιά της Θεσσαλονίκης
Thessaloniki New Year’s Reception 2019 
ελτίο Τύπου
 
Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2019.  Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στις 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο The MET της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα από το επιχειρηματικό, πολιτικό, διπλωματικό, ακαδημαϊκό, διοικητικό και δημοσιογραφικό γίγνεσθαι της Βορείου Ελλάδος. Στη δεξίωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Geoffrey R. Pyatt, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλας Μπακατσέλος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος κατά το χαιρετισμό του, τόνισε πως η φετινή παρουσία του Επιμελητηρίου έφερε ένα νέο επίπεδο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και στην εικόνα της Βορείου Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “To 2019 θα είναι για πολλούς λόγους η χρονιά της Θεσσαλονίκης” καθώς το νέο πεδίο στη σχέση της Ελλάδος με γειτονικά κράτη δημιουργεί νέες ευκαιρίες και προοπτικές για να εκμεταλλευτούμε. Το Επιμελητήριο, όπως ανέφερε, με τη στήριξη του κόσμου αποσκοπεί να αποτελέσει πλατφόρμα συνεννόησης και συναίνεσης, ώστε η επιχειρηματική κοινότητα να αποκτήσει τη φωνή που δικαιούται και να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. “Το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος στόχος για τη χρονιά που έρχεται” δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλας Μπακατσέλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο του Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως το Επιμελητήριο κατάφερε να κάνει πράξη όλα αυτά που είχε υποσχεθεί για το 2018. Τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να χτίζει και να σχεδιάζει πάνω στην προηγούμενη επιτυχία και δήλωσε αισιόδοξος πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τη χώρα μας. Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Μπακατσέλος διαβεβαίωσε πως “Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει με κάθε έκφανσή του να συμβάλλει ουσιαστικά και να παρεμβαίνει δυναμικά ώστε να δημιουργείται ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”.
 
Τέλος, στον χαιρετισμό του ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Geoffrey RPyattδήλωσε πως πέρσι στόχος ήταν να χτιστούν οι βάσεις για αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στη Βόρεια Ελλάδα και πλέον αυτές οι βάσεις είναι πιο δυνατές από ποτέ. Η Θεσσαλονίκη επανέρχεται ως πύλη και σταυροδρόμι της ευρύτερης περιοχής το οποίο και έχει τραβήξει την προσοχή της Washington και ολόκληρου του κόσμου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Από τον Σεπτέμβριο με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως τον Δεκέμβριο με το Στρατηγικό Διάλογο, οι Η.Π.Α. είναι εδώ και επενδύουν στην επιτυχία της πόλης”. Επιπρόσθετα τόνισε την ανάγκη η χώρα να συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών. 
  
 
Χορηγοί: Agrino, Harley - Davidson, Όμιλος Κουιμτζή, Mazars, Ζαχαροπλατεία Μίλτος, ξενοδοχείο The MET, TUVUNU και Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης. Υποστηρικτής: Eventora
 
http://www.amcham.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!