Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Παύλου Μελά: Διαλέξεις «Μνήμη μου σε λένε Πόντο» 12, 19, 26 Μαρτίου 2019

100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Ποντίων και το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης αφιερώνει το νέο κύκλο μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά (12, 19, 26 Μαρτίου 2019) στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού με τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Πόντο».
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου σας προσκαλούν στην έναρξη των διαλέξεων Ιστορίας την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» με τη διάλεξη του επιστημονικού υπεύθυνου αυτού του κύκλου, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα «Έτον Γενοκτονία; Ρωτώ κυρίες και κύριοι, εσείς τι λέτε; ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Τρίτη 12, 19, 26 Μαρτίου 2019
Τα μαθήματα θα γίνονται ώρα 7.00 μ.μ.
Τρίτη 12 Μαρτίου 2019,
«Έτον Γενοκτονία; Ρωτώ κυρίες και κύριοι, εσείς τι λέτε; »
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Ομότ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ 3, “Μνήμη μου σε λένε Πόντο: Γενοκτονία”
•Τρίτη 19 Μαρτίου 2019,
«Θεσσαλονίκη: Πέρασμα και καταφύγιο προσφύγων (1912 και εξής)»
Εισηγητής: Ευστάθιος Πελαγίδης, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
•Τρίτη 26 Μαρτίου 2019,
«Διπλωματικός και οικονομικός ρόλος των Μ. Δυνάμεων στον Πόντο (τέλη 18ου-αρχές 20ου αιώνα). Οι επιπτώσεις στον Ελληνισμό.»
Εισηγητής: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Καθηγητής στην έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Τα μαθήματα αφορούν όλους τους ενήλικες, η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων, ενώ στο τέλος όλων των παρουσιάσεων θα χορηγείται βεβαίωση
παρακολούθησης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!