Εύοσμος - Κορδελιό: ¨ Την Παρασκευή στη Βουλή το πρόβλημα της δυσοσμίας μετά από ερώτηση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη¨

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, φέρνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη βουλή και ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελλου, σχετική ερώτηση με το πρόβλημα της δυσοσμίας που απασχολεί τη Δυτική Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Είναι ερώτηση από βουλευτή της συμπολίτευσης και αναμένεται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις και οι πιθανές προτάσεις που θα δώσει ο κ. Φάμελλος, μιας και έχουμε ήδη κάποια αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έγιναν.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης είχε ξαναφέρει το πρόβλημα της δυσοσμίας και το Νοέμβριο του 2016 (http://www.avatonpress.gr/2016/10/avatonpress.html)  και  στάθηκε η αφορμή για να ανηφορίσει ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης και να ξεκινήσει μια σχετική δραστηριότητα για να ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού του προβλήματος. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο βουλευτής επισημαίνει ότι δυσφορία προκαλεί στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις περιοχές του Κορδελιού και του Ευόσμου, η πολυετής δυσοσμία και τα αρνητικά παρεπόμενά της.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις αιτίες της δυσοσμίας αλλά αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της, όπως τα μάτια που τσούζουν, τα κλειστά παράθυρα και την αδυναμία να βγουν στα μπαλκόνια τους καθιστούν την καθημερινότητά τους αφόρητη.

Όπως συνεχίζει το κείμενο της ερώτησης, σύμφωνα με ανησυχητικά δημοσιεύματα από τον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι πολίτες θεωρούν ότι η δυσοσμία προέρχεται από τη σωρευτική περιβαλλοντική επιβάρυνση της δυτικής πλευράς της πόλης. Οι πολίτες επίσης συνδέουν το κοκτέιλ ρύπανσης στις περιοχές όπου ζουν, με τη δυσοσμία και τους ρύπους από τη λειτουργία διυλιστηρίων, μεγάλων αποθηκών πετρελαιοειδών και από άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα ανακοινωθούν επίσημα στους πολίτες οι αιτίες που προκαλούν τη δυσοσμία, στην οποία υποβάλλονται εδώ και χρόνια;

2. Αφού προσδιοριστούν οι αιτίες, με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!