"Η μνήμη του Μακεδονικού μετώπου και το Ωραιόκαστρο" Μια ξεχωριστή εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς




"Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ", ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Η τοπική ιστορία του Ωραιοκάστρου συνδέεται με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου με σπουδαίο ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις του περασμένου αιώνα, οργανώθηκε σε συμμαχική γραμμή άμυνας φιλοξενώντας στρατεύματα για την ενίσχυση του Μακεδονικού μετώπου. 
Ο ορεινός όγκος του Δήμου Ωραιοκάστρου αποτέλεσε το βασικό στήριγμα των συμμαχικών στρατευμάτων και τον κορμό της οχύρωσης της Θεσσαλονίκης (Bird Cage) ) αφού στην ευρύτερη περιοχή επιτελέστηκαν μεγάλης κλίμακας οχυρωματικά έργα, ενώ στους πρόποδες κατασκευάστηκε η λεγόμενη «Συμμαχική οδός», που παραμένει ακόμα, καθώς και το μνημείο των ηρώων στον Πεντάλοφο για τους Ρώσους στρατιώτες που χάθηκαν στο μέτωπο.
Για τη συμβολή στη μελέτη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση ενός ιστορικού τόπου, όπως είναι ο ορεινός όγκος του δήμου Ωραιοκάστρου, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την λήξη του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με θέμα «Η μνήμη του Μακεδονικού μετώπου και το Ωραιόκαστρο».
Με εισηγητές τους:
-Βλασίδης Β. Επίκουρος Καθηγητής ΠΑΜΑΚ.
-Δορδανάς Ε. Επίκουρος Καθηγητής ΠΑΜΑΚ.
-Χαρίτου Δ. Υποψ. Διδάκτωρ ΠΑΜΑΚ.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.



πηγή  facebook.com/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!