Διανυκτέρευση... στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!


Ι Δ Ρ Υ Μ Α   Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Υ   Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ο Υ   Α Γ Ω Ν Α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5.3.2019

Διανυκτέρευση... στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συμμετέχει για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά» που διοργανώνει το «Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη φιλοξενία 20 παιδιών 9-12 ετών.

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Μουσεία της πόλης συμμετέχοντας σε επιλεγμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες και βιώνοντας την ξεχωριστή εμπειρία της διανυκτέρευσης σε έναν μουσειακό χώρο.

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τη δράση υποστηρίζει το ειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικές-αισθητικές δραστηριότητες που δεν εστιάζουν μόνο στη μάθηση, αλλά επεκτείνονται σε θέματα ψυχαγωγίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα. 

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και το κάθε παιδί επιτρέπεται να συμμετάσχει μόνο σε ένα μουσείο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/museum/2019/ .
  • Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.
  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ.
  • Το πρόγραμμα ξεκινά στις 19.00 μ.μ. και τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί.
  • Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!