Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών Μετέφεραν με δύο κλεμμένα οχήματα συνολικά δέκα παράτυπους αλλοδαπούς, ορισμένους εκ των οποίων στους χώρους αποσκευών των οχημάτων

Θεσσαλονίκη, 2Μαρτίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
Μετέφεραν με δύο κλεμμένα οχήματα συνολικά δέκα παράτυπους αλλοδαπούς, ορισμένους εκ των οποίων στους χώρους αποσκευών των οχημάτων
Καθημερινούς στοχευμένους ελέγχους πραγματοποιούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτό, συνέλαβαν σήμερα (24-03-2019) τα ξημερώματα δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, κλοπή, αντίσταση, απείθεια, παράβαση του Νόμου περί όπλων και του Κ.Ο.Κ..
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Παλαιά Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Βασιλούδι) δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν.
Οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Το όχημα με οδηγό τον 34χρονο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο στην περιοχή της Σταυρούπολης, οπότε και συνελήφθη ο 34χρονος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τέσσερις παράτυποι αλλοδαποί. Οι δύο εκ των διακινούμενων, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο αποσκευών, είχαν τραυματισθεί και μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.
Το έτερο αυτοκίνητο με οδηγό τον 26χρονο ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου και συνελήφθη, παρά την αντίσταση που προέβαλε, ο 26χρονος, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν συνολικά έξι παράτυποι αλλοδαποί, οι δύο εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών του οχήματος. Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αυτοκίνητα είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο, ενώ και οι πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιούσαν, ανήκουν σε άλλα οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!