Ένωση Πολιτών “ΜΕΤΕΩΡΑ”:Τροχαία ατυχήματα και αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Ανδ. Παπανδρέου

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΜΕΤΕΩΡΑ" 

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ -Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.


ΚΟΙΝ.:1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

           2.Δ/ΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
           3.ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ .

ΘΕΜΑ: «Τροχαία ατυχήματα – αποκατάσταση οδοστρώματος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (επαρχιακή οδός Νο 2 του νομού Θεσσαλονίκης), -τμήμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ των οδών, από Μ. Αλεξάνδρου έως τον κόμβο Κ6 στο σημείο της συμβολής της επαρχιακής οδού 2 με την ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (κόμβος Κ6)».


Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Σύμβουλοι,


Επανειλημμένα και επιτακτικά οι κάτοικοι του συνοικισμού <Μετέωρα> Πολίχνης Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, σας εκθέτουμε την επικινδυνότητα διέλευσης της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, κυρίως στο τμήμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ των οδών από Μ. Αλεξάνδρου έως τον κόμβο Κ6 της 2 επαρχιακής οδού που υπολογίζεται περίπου στα 1.170 μέτρα.


Εκατέρωθεν του τμήματος αυτού και από πλευράς Δήμου Νεάπολης-Συκεών και από πλευράς Δήμου Παύλου Μελά – περιοχή Μετέωρα, υπάρχουν : κατοικίες – πολυκατοικίες – γήπεδα μπάσκετ – στάσεις λεωφορείων ΟΑΣΘ – καταστήματα – λαική αγορά – πλήθος άλλες δραστηριότητες και κινήσεις χιλιάδων διερχομένων πολιτών, είτε προς τα νοσοκομεία της περιοχής, είτε για άλλες ανάγκες με κίνδυνο της ζωής τους. Το πολυσύχναστο αυτό τμήμα της οδού έχει εξελιχθεί σε «εφιάλτη», για τους χρήστες της οδού, είτε αφορά σε πεζούς (παιδιά, νέους και γέρους) , είτε αφορά σε οχήματα: μέσα μαζικής μεταφοράς, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία δημιουργούν καθημερινά τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρισης . Τα τροχαία ατυχήματα από χρόνια έχουν γίνει τραγική καθημερινότητα.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών της και το τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της, με το έγγραφο αρ. πρωτ. 476140/15543/17-12-2013 και με το αιτιολογικό των εγγράφων της κατέληξε ότι: «η αρμοδιότητα επί θεμάτων Τεχνικής Αστυνόμευσης και Συντήρησης της Επαρχιακής οδού 2, αφορά στο εκτός Ρυμοτομικού Σχεδίου Μείζονος Θεσσαλονίκης τμήμα της οδού, η αφετηρία του οποίου κατά την Απόφαση 6297/27-08-2007 (ΦΕΚ 1866 Β /14-09-2007) προσδιορίζεται στο σημείο της συμβολής της Επαρχιακής Οδού 2 με την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (Κόμβος Κ6).
Κατόπιν των ανωτέρω η αρμοδιότητα συντήρησης της οδού Ανδρέα Παπανδρέου ανήκει στην συναρμοδιότητα των Δήμων Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά.


Ύστερα από τα παραπάνω θα έπρεπε οι όμοροι Δήμοι μας, άμεσα και από χρόνια να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανακατασκευή και συντήρηση της οδού και μάλιστα του τμήματος της Οδού Ανδρέα Παπανδρέου από Μ. Αλεξάνδρου έως τον Κόμβο Κ6. Τα υφιστάμενα προβλήματα της κατάστασης του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο τμήμα είναι τεράστια, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και σήμανση, ελλιπή φωτισμό κ.α.


Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών σε επιστολή προς τον Δήμο μας, με το έγγραφό του με αρ. πρωτ. 16891/15-11-2017, ενημερώνει ότι «παρά το γεγονός ότι : η επισκευή και συντήρηση της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, ως τμήμα της Επαρχιακής Οδού 2 , ανήκει στην ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ήδη εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2018 το έργο «Ανακατασκευή, ανάπλαση, ηλεκτροφωτισμός οδού Ανδρέα Παπανδρέου και παράπλευρων οδών, συνολικού προυπολογισμού περ. 800.000 ευρώ και με εγγεγραμμένες πιστώσεις ύψους 500.000 ευρώ, σε ειδικό κωδικό εξόδων για το έτος 2018».


Ο Δήμος μας Παύλου Μελά σε τακτική του συνεδρίαση και μόλις στις 17-10-2018 και στο 14ο θέμα του, ζητά: «την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων: Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Ανακατασκευή συντήρηση Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και παραπλεύρων οδών».


Κύριοι, αναφερθήκαμε επιγραμματικά στο τυπικό μέρος του θέματος και στο βαθμό της δυνατότητας μελέτης των τεχνικών χαρακτηριστικών, των ελάχιστων εγγράφων που έχουμε στα χέρια μας. 


Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός.


ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ: Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε τυπικές γραφειοκρατικές μελέτες και απαντήσεις. Δεν ανεχόμαστε πλέον αναβολές και ανεύθυνες δικαιολογίες για την επίλυση του προβλήματος από κανένα φορέα.
Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο αυτή έχει κάνει πολλές οικογένειες να θρηνήσουν και στο βαθμό του δυνατού επιδιώκουμε αυτό να μην οφείλεται στην κακοτεχνίες του οδοστρώματος.


ΖΗΤΑΜΕ: Η Οδός που κάνουμε χρήση καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι να έχει την μέγιστη οδική ασφάλεια από κάθε τεχνική και συγκοινωνιακή πλευρά, όπως υπαγορεύει η κοινή λογική.


ΖΗΤΑΜΕ να ενημερωθούμε γραπτά για τις άμεσες και επείγουσες ενέργειές σας και επιφυλασόμεθα για τις δικές μας.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!