Συλλήψεις για κλοπές σε Ευκαρπία, Διαβατά, Εύοσμο, Νικόπολη και Δενδροπόταμο απο την ομάδα ΔΙ.ΑΣ



Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί
Η δράση τους εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Η εντατική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα).
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 25, 26, 23, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας μαζί με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Νοεμβρίου 2018 έως τέλη Φεβρουαρίου 2019 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε δεκαέξι (16) διαρρήξεις (οικιών, οχημάτων, αποθηκών πολυκατοικιών), αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (15.430) ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα κ.α..
Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές του Δενδροποτάμου, Ευκαρπίας, Διαβατών, Ευόσμου και Νικόπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ηλεκτρονικές συσκευές, μία (1) απομίμηση πιστολιού καθώς και μικροποσότητες κάνναβης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους και σε ετέρες παράνομες ενέργειες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!