Διακήρυξη της Δράσης Πολιτών στον δήμο Θερμαικού
Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ
      
«Τρεις φορές Τρίκαλα μπορούμε να κάνουμε τον Θερμαϊκό»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Χατζηβαλάσης, κατά τη διάρκεια της εισηγητικής διακήρυξης της Δράσης Πολιτών χθες στην Περαία. Μια συγκέντρωση που στέφθηκε με επιτυχία εξαιτίας της δυναμικής συμμετοχής μεγάλου αριθμού δημοτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Πολιτών  για ενεργή,  ισότιμη, δημοκρατική συμμετοχή  που επιβάλει κι επιτάσσει η θεμελίωση της   απλής αναλογικής.
     Ο κ. Χατζηβάλασης εξέφρασε την βαθιά του λύπη κι ανησυχία για τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών του αναφερόμενος στην εικόνα παρακμής του Δήμου Θερμαϊκού, τα σκουπίδια, τα ακριβά δημοτικά τέλη, τα ανθυγιεινά δίκτυα ύδρευσης, τα αυτοσυντηρημένα σχολεία, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, την εγκατάλειψη των ακτών, την απώλεια γαλάζιας σημαίας . Επιπροσθέτως διατύπωσε  δριμύ κατηγορώ στην ολιγωρία της σημερινής δημοτικής αρχής και τις τακτικές της, που ευθύνονται για  την σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος.
      Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης ανέπτυξε τις προτάσεις της Δράσης Πολιτών, που αισιοδοξεί ότι με όπλο την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την δημοκρατία και  την  ενεργή συμμετοχή θα μπορέσουμε να δούμε τον Θερμαϊκό, όπως του αξίζει να είναι, και γιατί όχι καλύτερο κι από την πόλη των Τρικάλων.
      Η κατάργηση δημαρχοκεντρικού μοντέλου,  η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, η παραγωγική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας κι όχι το ξεπούλημά της, η Διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, η αντιμετώπιση της ανεργίας με την διαμόρφωση τοπικού σχεδίου απασχόλησης σε συνεργασία με τις παραγωγικές δυνάμεις του δήμου διαμορφώνουν ουσιαστικά τον καμβά των προτάσεων της Δράσης Πολιτών, που θεωρεί πολύ σημαντική την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, χωρίς εξαιρέσεις.
    Όσο για το δυσβάσταχτο πρόβλημα των σκουπιδιών ο κ. Χατζηβαλάσης τόνισε: ‘’Στόχος μας είναι ένας δήμος καθαρός, όπου τα απορρίμματα είναι ευκαιρίες κι όχι προβλήματα”  κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί με την συγκομιδή  και την  ανακύκλωση και φυσικά με την αντιμετώπιση της καύσης  απορριμμάτων. Επίσης εγγυήθηκε την άμεση εξέταση της μείωσής των Δημοτικών Τελών.
    Και σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών  « λέμε  ναι στην Ευρυζωνικότητα, την τεχνολογία των 5G, στο Thermaikos IQ, στην πλήρη μηχανογράφηση υπηρεσιών, που θα κάνουν τον Δήμο Θερμαϊκού πρότυπο». Οι πολίτες στους ψηφιοποιημένους δήμους μπορούν να  παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά αυθημερόν στο σπίτι τους, να βρίσκουν παρκινγκ  με τη βοήθεια του κινητού, τη στιγμή που «στον Δήμο μας για να ολοκληρώσεις μια εργασία πρέπει να περάσεις από τέσσερα γραφεία».
     Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε:  «Καλό το λαϊκό γλέντι , αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το όραμά μας. Και υπάρχουν οι δημιουργικές δυνάμεις στον Δήμο μας που μπορούν να τον αλλάξουν. Εδώ, ανάμεσά μας είναι. Και πρέπει να τις εμπιστευθούμε. Να τους δώσουμε ρόλο. Να τις φέρουμε στο προσκήνιο. Να γίνουν πρωταγωνίστριες μιας νέας δημιουργικής πορείας. Μέσα από συνεργασία και συλλογική δράση πολιτών.  Είναι η στιγμή να ενώσουμε δυνάμεις με κοινούς στόχους, με κοινά οράματα».

ΠΕΡΑΙΑ 3/3/2019


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!