Αναστασιάδης σε Παπαγεωργίου Εμπαίζετε και εξαπατάτε την Επιτροπή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                
Αναστασιάδης σε Παπαγεωργίου: Εμπαίζετε και  εξαπατάτε την Επιτροπή

 Σκληρή κριτική άσκησε ο  Αντιπρόεδρος της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ Σάββας  Αναστασιάδης, στον Γεν. Γραμμ.  Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  κ. Παπαγεωργίου, χθες το απόγευμα (19.3.2019) κατά τη συνεδρίαση  της επιτροπής, με αφορμή  τα  θέματα της  ημερήσιας διάταξης, για την ελληνόγλωσση παιδεία στο εξωτερικό και τις εξελίξεις για την ανέγερση του ελληνικού σχολείου Μονάχου.
 Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι  σύμφωνα με όσα είπε  στη  συνεδρίαση ο  Γεν. Γραμ. του υπουργείου Παιδείας κ. Παπαγεωργίου , προσπαθεί να εξαπατήσει την επιτροπή και ότι  το οικόπεδο στο Μόναχο που προοριζόταν για Ελληνικό Σχολείο χάθηκε λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης  και του ιδίου. «Κύριε Παπαγεωργίου, θέλω με λύπη μου να πω ότι συνεχίζετε, έρχεστε στην Επιτροπή για τρίτη φορά, να μας εμπαίζετε και να μας. Το λέω αυτό διότι τον Ιούνιο του 2017 μας λέγατε εδώ ότι το σχολικό συγκρότημα θα ολοκληρωθεί και από τον επόμενο χρόνο τα παιδιά θα μπορούσαν να πάνε στο συγκεκριμένο σχολείο».

«Δεν μας λέτε ότι το 2015, την περίοδο της δημιουργικής ασάφειας, που σταμάτησαν οι εργασίες, ήσασταν κυβέρνηση και στείλατε τον κ. Πελεγκρίνη, τον τότε Υφυπουργό Παιδείας, που έκανε μια καινούρια επαχθέστερη, επαχθή, σύμβαση, με πολύ περιορισμένα χρονοδιαγράμματα. Υποσχεθήκατε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες και δεν μπήκε 1 ευρώ στον συγκεκριμένο λογαριασμό και δεν ξεκίνησαν ποτέ οι εργασίες και ότι το οικόπεδο μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο το 2016, που ήσασταν εσείς κυβέρνηση »

Αναφορικά με την Ελληνική εκπαίδευση στη Γερμανία, στη Σκανδιναβία, στην Αμερική κ.α. ο βουλευτής ΝΔ, επικαλούμενος επιστολές από συλλόγους γονέων στο εξωτερικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε καμία μέριμνα για την ελληνική εκπαίδευση και επεσήμανε ότι οι Έλληνες ομογενείς μιλάνε για μεγάλες καθυστερήσεις κυρίως σε ότι αφορά στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη  μεγάλη σημασία που είχε το Ελληνικό Σχολείο στο Μόναχο για τους Έλληνες εκεί, ενώ προέτρεψε τον κ. Παπαγεωργίου να σέβεται την Επιτροπή.

« Το σχολείο αυτό ήταν όραμα και επιδίωξη όλων των κατοίκων του Μονάχου και εκτός από το σχολείο επιθυμία τους ήταν να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Ελληνισμού Γραμμάτων και Πολιτισμού, αυτή τη σημειολογική αναφορά θα είχε αυτός ο χώρος. Εξαιτίας της δικής σας ανικανότητας χάθηκε αυτός ο χώρος και δεν μας λέτε σήμερα, πώς θα αξιοποιηθεί, ποια είναι η συμφωνία, τι μένει στην ελληνική πλευρά και τι μέλλει γενέσθαι. Εάν υπάρχει επιθυμία ή εάν υπάρχει πλέον επιδίωξη για να δημιουργηθεί ένα άλλο σχολείο, ανάλογο με αυτό που επιθυμούσε η πλευρά των Ομογενών. Όταν έρχεστε, λοιπόν, στο Σώμα, να το σέβεστε, εδώ είναι εκλεγμένοι βουλευτές, δεν θα προσπαθείτε να μας εξαπατάτε, να μην πω πιο σκληρά, να λέτε ψέματα, να είστε ειλικρινής, συγκεκριμένος και σαφής» κατέληξε.

Video  https://www.youtube.com/watch?v=vWCwgO6mpX4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=SOMZRu0YgnI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=3dw_TnDTUlw&feature=youtu.be

 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!