Ελευθερία Χατζηγεωργίου είμαι σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας


Θεσσαλονίκη 7 Μαρτίου 2019
Δελτίο Τύπου
Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Eίμαι σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας
«Σέβομαι την ευαισθησία των πολιτών για ένα σημαντικό εθνικό θέμα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πολλές αντιδράσεις, για την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι υποκινούμενες για ψηφοθηρικούς λόγους» δήλωσε σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι επενδύει πολιτικά στο κλίμα αναταραχής και ανασφάλειας.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», η υφυπουργός τόνισε πως στο «Μακεδονικό», η κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική γραμμή και προχώρησε σε μία συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα. Δήλωσε δε ότι οι πολίτες σύντομα θα κατανοήσουν τα θετικά αυτής της συμφωνίας. Επίσης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που φέρουν τον όρο «Μακεδονικό» ή «Μακεδονία» και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μέριμνα, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα προκύψουν.
Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ, γύρω από ζητήματα ασφάλεια των πολιτών, η κα Χατζηγεωργίου τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μεγεθύνει επικοινωνιακά τα όποια προβλήματα, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. «Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, υπάρχουν φαινόμενα αλλά η ΕΛΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τρομοκρατική όσο την παρουσιάζει η ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ. Οι δείκτες δείχνουν ύφεση της εγκληματικότητας» τόνισε και επιτέθηκε στους υποψήφιους που υποστηρίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι υιοθετούν ακριβώς την ίδια ατζέντα. «Δεν μιλάω μόνο για τον κ. Ταχιάο αλλά και άλλους υποψήφιους από το χώρο της ΝΔ, που μπαίνουν στην ίδια λογική για να αντλήσουν ψηφοφόρους ενώ εμφανίζονται και υπερκομματικοί» ανέφερε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στην ίδια λογική, προσπάθησε να μειώσει πολιτικά την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου. «Προσπάθησαν να τη μειώσουν κρύβοντας τις κομματικές τους ιδιότητες και εν τέλει φάνηκε ποιος δεν φοβάται να δείξει την πολιτική του ταυτότητα» σημείωσε και αναφερόμενη στο ΥΜΑΘ, τόνισε πως παρέλαβε ένα αξιόλογο έργο, το οποίο θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει.
Αναφερόμενη στην οικονομία, είπε πως η πετυχημένη έξοδος στις αγορές με το 10ετές ομόλογο, αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα μας απομακρύνεται από τη κρίση. «Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση, υπάρχει ακόμη υψηλή ανεργία αλλά εφαρμόσαμε μία κοινωνική πολιτική που στήριξε την ελληνική κοινωνία» είπε και εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι πολίτες θα δώσουν και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. «Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» τόνισε και επισήμανε το θετικό κλίμα που δημιουργείται υπέρ της σύγκλισης των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων. «Οι ηγεσίες στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι δεν θέλουν τη συνεργασία, αλλά το κλίμα, στη βάση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι διαφορετικό. Πολλοί πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της άκρας δεξιάς, στη χώρα μας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε.
Με αφορμή την αυριανή ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, τόνισε πως και η ίδια ως γυναίκα έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις, που είχαν στόχο να την πλήξουν ατομικά ως πρόσωπο. «Δέχομαι την κριτική για την πολιτική μου δράση αλλά τα άλλα δεν με αφορούν. Με νοιάζει η κριτική για τις πολιτικές επιλογές μου ή τις θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει και εκεί πρέπει να κριθώ και όχι για το ντύσιμο μου» σημείωσε.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!