Πέτρος Σούλας: “Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Μετά από 13 χρόνια δίνουμε λύση στο πρόβλημα στέγασης του σχολείου”


5/4/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέτρος Σούλας: “Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Μετά από 13 χρόνια δίνουμε λύση στο πρόβλημα στέγασης του σχολείου”

    Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου τα τελευταία 2 χρόνια και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Παύλου Σιταρίδη, δημοπρατήθηκε  η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης της σχολικής αυτής μονάδας, η οποία επί 13 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου.
    “Επιτέλους μετά από 13 χρόνια ταλαιπωρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων η διοίκησή μας δίνει οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα στέγασης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, βρισκόμενοι προ των πυλών για την έναρξη κατασκευής μιας νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για τον Δήμο μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή προέβη την τελευταία διετία σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο τη χρηματοδότηση του έργου, όσο και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτησή του, η οποία υπήρξε εξαιρετικά χρονοβόρα.
    “Είμαστε πραγματικά περήφανοι που καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, επιλύοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης σχολικής στέγης στο δήμο μας, και συγκεκριμένα του σχολικού συγκροτήματος του 24ου Δημοτικού Σχολείου, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παύλος Σιταρίδης, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση της ανέγερσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου συνολικού προϋπολογισμού 5.680.000€,  καθώς και η δημοπράτηση του έργου για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του δήμου, προϋπολογισμού 1.350.000€.
    Το έργο της ανέγερσης του «24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου / 12θ ολοήμερου» δημοπρατήθηκε από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», με προθεσμία υποβολής των προσφορών την 6η Μαΐου 2019 και ημερομηνία αποσφράγισης την 10η Μαΐου 2019.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος Άξονας Προτεραιότητας “Επένδυση στην Εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση” του Ε.Π.  “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!