Καλαμαριά Πρώτη Ξανά: Γιατί η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την απαλλοτρίωση 3,5 στρεμμα΄των για την διάνοιξη της οδού Πόντου ενα μόλις μηνα πριν τις εκλογές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές του Μαΐου, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο και πλάνο, την απαλλοτρίωση 3,5 στρεμμάτων, ένα μόλις μέρος των εκτάσεων που απαιτούνται για τη διάνοιξη της οδού Πόντου και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβατών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό.
Όταν 10 χρόνια τώρα η Διοίκηση διατυμπάνιζε πως το συγκεκριμένο έργο θα καλυφθεί από την κεντρική διακυβέρνηση.
Όταν 10 χρόνια τώρα η Διοίκηση υποστήριζε πως το θέμα αυτό ήταν λυμένο.
Ξαφνικά, αποδεικνύεται πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός" και ο Δήμος μας πρέπει να επιβαρυνθεί με υπέρογκα για τις δυνατότητές του ποσά (άνω των 20 εκατομμυρίων Ευρώ!!!) για τις συνολικές απαλλοτριώσεις και την κατασκευή του έργου της διάνοιξης.
Την περασμένη λοιπόν Τετάρτη 27/3 η Διοίκηση, μαζί με τους "όψιμους" συνοδοιπόρους της - αυτούς που πέντε χρόνια έλεγαν άλλα - αποφάσισε την κατασπατάληση μεγάλου μέρους των αποθεματικών μας (δαπάνη ύψους 3 εκατομμυρίων Ευρώ!) για την απαλλοτρίωση ενός εκ των οικοπέδων στην επέκταση της οδού Πόντου.
Παγκοσμίως, τα έργα που αφορούν τους σταθμούς του Μετρό και έχουν υπερ-τοπικό χαρακτήρα, επιδοτούνται από την κεντρική διοίκηση. Τα διαθέσιμα του Δήμου μας, τα οποία εν προκειμένω δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, προορίζονται για κρίσιμα και αναγκαία τοπικά έργα.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: 
Διεκδίκησε και με ποιόν τρόπο επί τόσα χρόνια ο Δήμαρχος την επιχορήγηση του έργου από την Πολιτεία;
Πού θα βρει ο Δήμος Καλαμαριάς τα ταμειακά διαθέσιμα για την ολοκλήρωση του έργου;
Γιατί δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει την επίλυση του θέματος από την κεντρική διοίκηση, προφυλάσσοντας έτσι τα χρήματα του Δήμου μας και των Καλαμαριωτών; 
Γιατί τόση βιασύνη μέσα στην προεκλογική περίοδο ώστε να αποζημιωθούν συγκεκριμένοι ιδιώτες;
Γιατί η Διοίκηση βιάστηκε να δεσμεύσει την επόμενη Διοίκηση σε μια δαπάνη-μαμούθ;

Περιμένουμε απαντήσεις, ελπίζουμε όχι μάταια.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!