Δήμος Ωραιοκάστρου: Μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της σχολικής στέγης


24 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της σχολικής στέγης

Προβληματισμό και θλίψη προκαλεί η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του Πέτρινου Σχολείου στο Ωραιόκαστρο.
Συγκεκριμένα, όταν ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Απριλίου, προς ψήφιση η ολοκλήρωση του έργου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η αντιπολίτευση θεώρησε σωστό να την καταψηφίσει. Αξίζει να επισημανθεί ότι προτάθηκε στους εκπροσώπους της αντιπολίτευση να αναθέσουν εκείνοι, σ΄ όποιον εργολάβο επιθυμούν την ανακατασκευή του Πέτρινου Σχολείου.
Η απάντηση όλων ήταν αρνητική! Ισχυρίστηκαν ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι παράνομη και ζήτησαν να προχωρήσει το έργο μέσω ανοιχτής δημοπρασίας. Αυτό σημαίνει καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου τουλάχιστον ενός έτους!
Ως Διοίκηση του Δήμου διαμηνύουμε σε κάθε τόνο ότι οι ενέργειές μας διακρίνονται από διαφάνεια και ήθος και δεν θα προτείναμε ουδέποτε κάποια πράξη, που θα ήταν παράνομη. Για του λόγου του αληθές επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 160 του Ν. 4412/2016 η προϊσταμένη αρχή για την ανάδειξη του αναδόχου στο έργο προσφεύγει πλέον κατά την κρίση της είτε στην ανοιχτή δημοπρασία, είτε στη διαδικασία με διαπραγμάτευση, κατά τις οικίες διατάξεις.
Αυτό σημαίνει ότι η πρότασή μας προβλέπεται και από το νομικό αλλά και το θεσμικό πλαίσιο και στόχο είχε την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πέτρινου Σχολείου.
Συνεπώς εκείνοι που διαμαρτύρονται διαρκώς για την απομάκρυνση των kibo από τα σχολεία είναι οι ίδιοι που σήμερα βάζουν εμπόδια στην ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας. Είναι πραγματικά λυπηρό να γίνονται μέσο προεκλογικής αντιπαράθεσης τέτοιου είδους έργα, που αφορούν τα παιδιά μας και όλα όσα καλούμαστε, ως υπεύθυνοι φορείς, να τους δώσουμε. Εκφράζουμε και πάλι τη θλίψη μας γιατί αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μας ενώνει είναι το όραμα για ένα καλύτερο αύριο και η αγάπη για τον τόπο μας.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!