Δήμος Νεάπολης Συκεών¨Η Πολιτική Προστασία ακόμη ισχυρότερη

♦ Ειδικό όχημα για τη μάχη κατά των καταστροφών παρέλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο ειδικού διαδημοτικού προγράμματος ♦ Σ.Δανιηλίδης: Η συνεργασία των δήμων απέδωσε




Ισχυρότεροι στη μάχη με τις φυσικές καταστροφές και τις έκτακτες ανάγκες είναι από σήμερα πέντε δήμοι της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Κι αυτό προκύπτει από την ενίσχυσή τους με ένα επιπλέον νέο όχημα παντός καιρού, το οποίο παρέλαβαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ειδικό ευρωπαϊκό διαδημοτικό πρόγραμμα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «eOUTLAND» που υποστηρίζεται από το «INTERREG V-A Greece Bulgaria» 2014-2020, και στο οποίο συμμετέχουν οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Κομοτηνής. Αυτό υλοποιείται από το Δίκτυο για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών (ΔΥΟΠΠ). Ως εταίροι στο «eOUTLAND» συμμετέχουν το ΔΥΟΠΠ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Δήμων «Maritza», το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών/Βουλγάρικη Ακαδημία Επιστημών και ο δήμος Zlatograd της Βουλγαρίας.


Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, όπου παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών), Θόδωρος Παπαδόπουλος (Θέρμης), Γιώργος Πετρίδης (Κομοτηνής), Ιγνάτιος Καϊτετζίδης (Πυλαίας-Χορτιάτη) και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, και οι οποίοι παρέλαβαν τα κλειδιά των οχημάτων. Παρούσα και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ενώ παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ., εκπρόσωπος του ΕΚΕΤΑ και μέλη εθελοντικών ομάδων.











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!