Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ: Αρνούμαστε την πόλη που μας δίνουν, διεκδικούμε την ζωή που μας αρνούνται!


Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ
Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση
στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Αρνούμαστε την πόλη που μας δίνουν, διεκδικούμε την ζωή που μας αρνούνται!
Καταρχάς να συστηθούμε: Είμαστε μία καινούργια συλλογικότητα στην πόλη που δημιουργήθηκε μέσα από  ανοιχτές  διαδικασίες . Το τελευταίο διάστημα από τότε που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, προσπαθήσαμε με  δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο να διαμορφώσουμε τις προτάσεις και τη φυσιογνωμία μας. Απορρίψαμε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις  διαμορφώνουμε  συλλογικά τις θέσεις και την  συλλογική εκπροσώπηση μας. Κοινή μας αφετηρία ήταν η αναγκαιότητα  μιας πολιτικής πρότασης με μόνιμα χαρακτηριστικά για την πόλη και τους ανθρώπους της .Μιας πολιτικής πρότασης που υπερασπίζεται τις ανάγκες και τα δικαιώματα  της κοινωνικής πλειοψηφίας και στέκεται  απέναντι στην Πολιτική που υποτάσσεται στο κυρίαρχο πλαίσιο.
Δεν ξεκινήσαμε, όμως, από το μηδέν. Είμαστε όλοι/όλες ενεργοί κοινωνικά πολίτες που δρουν στο εργατικό, το νεολαιίστικο, το γονεϊκό και  περιβαλλοντικό  κίνημα, τα κινήματα της εκπαίδευσης, της υπεράσπισης των προσφύγων και των μεταναστών.
Έρχονται εκλογές! Ξανά οι δρόμοι της πόλης μας θα γεμίσουν με συνεργεία και οι κολώνες με φωτογραφίες χαμογελαστών υποψηφίων, που διεκδικούν τη ψήφο μας, για να διοικήσουν το δήμο και να «σώσουν» την πόλη. Όμως, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι δεν είμαστε ανυποψίαστοι, ξέρουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «όμορφη πόλη»  με δυστυχισμένους ανθρώπους. Κυβερνήσεις, Ε.Ε., κόμματα του κατεστημένου, οι δημοτικές τους παρατάξεις είναι υπεύθυνοι για όσα βιώνει ο λαός και η νεολαία. Φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια, ζωή σε άχαρες και εγκαταλελειμμένες γειτονιές, αναβίωση φασιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων.
Η «ανάπτυξή» τους λεηλατεί ανθρώπους και φύση, αφού υπέρτατες αξίες για αυτούς είναι οι νόμοι της αγοράς, τα συμφέροντα των τραπεζών, τα κέρδη της οικονομικής ελίτ, τα μνημόνια. Υποβαθμίζονται οι συνθήκες ζωής στις περιοχές που ζούμε και κυκλοφορούμε, οι δημόσιες παροχές και υπηρεσίες συρρικνώνονται ή παρέχονται με αντίτιμο,  100 δημόσιοι χώροι του δήμου παραδίδονται στο Υπερταμείο προς πώληση ή εμπορευματοποίηση.                                                              
Οι δημοτικοί φόροι  και τα δημοτικά τέλη και πρόστιμα  παραμένουν ψηλά. Οι παιδικοί σταθμοί δεν φτάνουν για όλα τα παιδιά και τα τροφεία συνεχίζονται. Τα νηπιαγωγεία λόγω έλλειψης χώρων δεν μπορούν να δεχτούν τα προνήπια, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου. Τα σχολεία ασφυκτιούν από έλλειψη χώρων και σύγχρονων υποδομών.
Οι λεωφορειακές γραμμές  με τα σαράβαλα του ΟΑΣΘ και τις καθυστερήσεις,   έχουν φέρει τους κατοίκους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Οι δημόσιοι χώροι και το πράσινο υποβαθμίζονται, η δε συντήρηση και η προστασία τους είναι ελλιπείς, ενώ ανατίθενται στους εργολάβους. Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι ανεπαρκείς και σε αποδιοργάνωση (συντήρηση, έλλειψη προσωπικού και υποδομών).
Για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό οι υποδομές και τα προγράμματα δεν επαρκούν και είναι επί πληρωμή. Οι ανάγκες στο δήμο καλύπτονται με αντικατάσταση των σταθερά εργαζόμενων με προσωρινούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε συλλογικά όσα μας ανήκουν!

Θέλουμε μια πόλη καθαρή, φροντισμένη με σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες. Με δημόσιους χώρους φιλικούς στους κατοίκους, που να προσφέρονται για αναψυχή και δημόσιες συνευρέσεις. Με πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες που να μπορούμε να κυκλοφορούμε, προσβάσιμη σε όλους τους κατοίκους, στα καροτσάκια των παιδιών και των ΑΜΕΑ. Με φροντισμένες παιδικές χαρές και πράσινο. Με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Με υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, στήριξης των ευάλωτων. Με χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Με σύγχρονους παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Μια πόλη με γρήγορα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μια πόλη με ανθρώπους που να μην συνθλίβονται από τις συνθήκες διαβίωσης, το κομμένο ρεύμα, το ακριβό νοίκι, το κόκκινο δάνειο , την ανεργία, τη μαύρη εργασία, την μετανάστευση της νέας γενιάς κλπ. 

Θέλουμε ο δήμος να πάψει να λειτουργεί ως φορομπήχτης, ως επιχείρηση παροχής ακριβών υπηρεσιών, αντιδημοκρατικά, δημαρχοκεντρικά, ως μεσάζοντας εταιρειών και ως ντίλερ προγραμμάτων της Ε.Ε. Να πάψει να λειτουργεί ως ιμάντας του κράτους για την επέκταση της προσωρινής εργασίας και την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των πάντων.
Για όλα αυτά
Η δύναμη και η ελπίδα βρίσκεται στην ενεργοποίηση-συλλογική δράση των κατοίκων και όχι στην ανάθεση σε σωτήρες. Βρίσκεται σε μια ισχυρή αριστερά, η οποία θα υπηρετεί τις συλλογικότητες και το κίνημα, δεν θα συμβιβάζεται με το υπάρχον σύστημα, αλλά θα παλεύει για την ανατροπή του και δεν θα εγκλωβίζεται στη διαχείριση του. Μια αριστερά που θα παλεύει για τα λαϊκά και τα τοπικά προβλήματα. Στόχος μας είναι να ασχοληθούμε όλοι και όλες με την πολιτική για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας μέσα από συλλογικότητες αγώνα και δράσης. Δεν πάει άλλο να πάει αλλιώς!
Συμμετέχουμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών για:

Να έρθουν στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα, οι αγωνίες και οι ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι οι κούφιες αντιπαραθέσεις.
 Να δυναμώσει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή των διεκδικήσεων των κατοίκων.
e-mai
l  : i.poli.alliws.dimotikikinisi@gmail.com

fb :Η Πόλη Αλλιώς Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση στον Δ. Νεάπολης - Συκεών





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!