Ιδιαίτερα πετυχημένη η εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη με θέμα « Γυναίκα και Εθελοντισμός»



Δελτίο Τύπου         8 Απριλίου 2019

Ιδιαίτερα πετυχημένη η εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη με θέμα « Γυναίκα και Εθελοντισμός»

Με μία πρωτοποριακή προσέγγιση Γυναικών από όλο το Νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε  η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση  με θέμα « Γυναίκα και Εθελοντισμός» που διοργάνωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο « GRAND HOTEL PALACE» (7.04.2019)
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το έργο  Γυναικείων Εθελοντικών ομάδων με ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία, για το έργο των οποίων μίλησε μία εκπρόσωπος κάθε ομάδας.
Κεντρική ομιλήτρια  ήταν η Ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ την παρουσίαση  έκανε η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε  ο κ. Αναστασιάδης , ο οποίος έδωσε έμφαση στο τεράστιο έργο που επιτελούν οι «Γυναίκες Εθελόντριες»  με επίκεντρο το παιδί. 
Αναφέρθηκε στη δραστηριότητα των Εθελοντριών που στηρίζονται  στο συναίσθημα και την αγάπη τους για τα παιδιά, αλλά δε μένουν σ' αυτό και στα λόγια. Κάνουν  πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και των οικογενειών τους.
« Κύριο μέλημά τους είναι να προασπίσουν  τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη» τόνισε. 
Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τις Γυναίκες της Πίνδου και τις Ερυθροσταυρίτισσες, την προσφορά ,τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:
« Ίσως σας φανεί παράξενο αλλά μου έρχονται  στο μυαλό οι Γυναίκες της Πίνδου. Εκείνες που έγραψαν Ιστορία με έναν «Πατριωτικό Εθελοντισμό», στηρίζοντας αποφασιστικά  τους Έλληνες στρατιώτες που έδιναν την ψυχή τους και τη ζωή τους στο Αλβανικό μέτωπο. Και μετά ήρθαν οι Ερυθροσταυρίτισσες που και αυτές πρόσφεραν τεράστιο έργο στην Πατρίδα, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, σε μία περίοδο που η Ελλάδα είχε πρόβλημα λειψανδρίας αλλά περίσσευμα ανδρείας. Και εκείνες εθελόντριες επίσης με ηρωισμό και αυτοθυσία εμψύχωναν τους τραυματίες φαντάρους»
Η κ. Βόζεμπεργκ στην τοποθέτησή της για το θέμα, εξήρε τον ρόλο της Γυναίκας στον εθελοντισμό υπογραμμίζοντας  μεταξύ άλλων: « Ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης θα μπορούσε να είναι μόνο «Εθελοντισμός» αλλά η Γυναίκα είναι αυτή που ενδυναμώνει τελικά την κοινωνική αλληλεγγύη γιατί έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία της Ελληνίδας »
Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι υπάρχουν αξιόλογοι σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, που προσφέρουν ουσιαστικό έργο εδώ και πολλά χρόνια, κι όμως παραμένουν στην αφάνεια « Οι δραστηριότητες των Συλλόγων και των Σωματείων και το έργο τους πρέπει να προβάλλεται για να δείχνουν την αξία της Ελλάδος διαχρονικά…. έχουμε έλλειμμα ως προς τη διδαχή αλλά έχουμε περίσσεια ψυχής» κατέληξε
Ο κ. Αναστασιάδης  τίμησε τις οι Εθελόντριες των Συλλόγων,  Φίλων του Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας “ΕΛΠΙΔΑ”,  Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος “ΛΑΜΨΗ”,  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “ΑΝΑΤΟΛΗ”, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Χρήστος Τσελεπίδης».
Ήταν μία ιδιαίτερη βραδιά  με πολύ αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!